Un nou virus periculos pe Facebook

By | 6 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

De azi dimineaţă tot primesc mesaje pe chat-ul de pe Facebook, în care mi se propune în limba engleză, să dau click pe tot felul de link-uri, care cică ar fi spre nişte poze amuzante sau sexy.

Fata de pe contul căreia îmi tot vin mesajele mi-a spus că ea nu are nicio vină, pentru că este un virus şi deşi l-a eliminat cu două programe anti-virus, acesta continuă să acţioneze. Mi-a mai spus că l-a contactat de pe Yahoo Messenger şi acum se manifestă şi pe Facebook.

Am văzut între timp nişte articole prin presă, care confirmă faptul că este vorba de un virus, care se propagă în modul pe care l-am descris mai sus:

De cele mai multe ori, vicleanul virus circulă drept o poză a unui prieten sau ca o fotografie cu două femei blonde, scrie site-ul itworld.com. Utilizatorii care dau click pe poză descarcă în calculator un Dorkbot, un virus de tip troian. Dacă de obicei acest tip de viruşi circă prin serviciile de mesagerie instantă, acum acesta vine prin intermediul unui mesaj care conţine un ataşament de tip .JPG, specific unei poze.

Sursa: Adevărul

Specialişti susţin că virusul este mai periculos decât alte programe ostile de acest gen, deoarece instalează în sistem, pe ascuns, o serie de aplicaţii periculoase. Aşa că, dacă primiţi un mesaj suspect pe Facebook, sau pe Messenger, nu daţi click pe link-ul ataşat pentru că vă pricopsiţi cu acest virus!

13 păreri la “Un nou virus periculos pe Facebook

  1. Alex

    Fa ca mine, dezactiveaza contul si ai scapat de toate-reclame, mesaje idioate, control, timp pierdut.

  2. alexandra

    culmea e ca eu am dat link fara sa stiu si am luat virusul,din pacate nu pot si nu stiu cum sa scap de el.ma poate ajuta cineva?

  3. un mik hacker

    solutia e un antivir bun:),va recomnand bitdefender k are securitate pt internet jii pa protejeaza de asemea surprize:) good look:D

  4. alexandra

    am scapat de virus cu Malwarebyte Anti-Malware insa daca as instala bitdefender ar trebui sa dezinstalez AVG care functioneaza deja sau sunt compatibile?

  5. Dan Tănăsescu Post author

    De fiecare dată când instalezi un antivirus nou trebuie să-l dezinstalezi pe cel vechi, pentru că se vor bătea cap în cap amândouă! 🙂

  6. alexandra

    banuiam eu ca asa ar trebui sa fie insa aveam nevoie de o confirmare :P.. multumesc frumos …oricum sunt bucuroasa ca am reusit sa scap de virus fara a-mi inchide contul..o jumatate de zi mi-a luat ,a durat mult pana m-am documentat 😀

  7. alexandra

    de bine ce te-am gasit disponibil spune-mi te rog daca se merita sa dau scanare cu bitdefender-ul care se afla pe facebok? sau pur si simpu e acolo doar pentru reclama? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge