„Schimbarea” – De la ambiţie la sens

By | 12 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

Ieri am văzut filmul „The Shift – Ambition To Meaning”, un film despre descoperirea scopului vieţii, despre întoarcerea la „Sursă” şi depăşirea acţiunii izvorâte din ego. Este o combinaţie de film artistic – deci cu scenariu şi actori –  şi film documentar. Personajul central este dr. Wayne W. Dyer, un renumit psiholog, îndrumător spiritual şi scriitor american, care îşi joacă propriul rol şi pe acela de povestitor.

Pe dr. Wayne Dyer îl cunosc de mai mult timp din diferite înregistrări ale conferinţelor şi workshop-urilor sale, carţi audio şi articole de pe Internet pe care acesta le-a scris. Filosofia sa se inspiră din spiritualitatea orientală, în special din taoism, budhism şi hinduism.

Filmul prezintă în paralel povestile a mai mulţi bărbaţi şi femei, singuri sau în cupluri, aflaţi în vacanţă într-un loc mirific şi retras, aflat la malul mării. În această mică staţiune se află şi dr. Wayne Dyer care filmează o serie de interviuri cu o echipă de cineaşti, prilej cu care acesta le împărtăşeşte celor pe care îi întâlneşte învăţăturile sale spirituale.

Mi s-a părut interesant şi relaxant, cu toate că sunt obişnuit cu acest gen de producţii, iar cele două ore cât durează filmul au trecut destul de uşor. Este folositor celor care sunt interesaţi de evoluţia lor spirituală, de ameliorarea şi trecerea mai uşoară peste dificultăţile vieţii şi pentru cei care vor să afle care este sensul adevărat al existenţei şi menirea lor pe acest pământ.

Iată şi un citat din film, care mi-a atras atenţia în mod deosebit:

Este un mister pentru majoritatea dintre noi, pentru că credem că noi suntem cei care trebuie să facem totul. Nu e interesant? Că aveai tot ce-ţi era necesar în primele nouă luni (de la concepţie până la naştere n.r.)… De ce nu rămâne asta valabil şi pentru următorii 90 de ani? Pentru că intervenim.

Cu alte cuvinte cuvinte, nu trebuie tot timpul să încercăm să deţinem controlul, ci e bine „să ne lăsăm trăiţi de viaţă”. Conectându-ne cu sursa noastră originară, care este Dumnezeu, şi lăsându-ne ghidaţi de aceasta avem toate resursele necesare pentru a ne împlini scopul în viaţă.

Realizat în 2008, filmul îi are în distribuţie, printre alţii, pe Portia de Rossi, Michael DeLuise, Shannon Sturges şi Ethan Harper.

Am pus filmul întreg, cu subtitrare în limba română, ca să-l puteţi viziona aici. Îl mai puteţi descărca şi de la această adresă.

2 păreri la “„Schimbarea” – De la ambiţie la sens

  1. Violeta

    Mi-a placut si mie filmul „The Shift – Ambition To Meaning”, in ciuda scepticismului pe care il am fata de multe productii „New Age”. Imi plac si cartile lui Wayne Dyer, au ceva care te captiveaza si te motiveaza sa citesti mai mult.

    Hei, si imi place si blogul tau, pe care l-am descoperit aseara si pe care il am deschis in vreo cinci tab-uri de Firefox in acest moment 🙂

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Învăţăturile lui Wayne Dyer au la bază principiile budhiste şi taoiste. Aşa că, dacă dai la o parte New Age-ul, rămân lucruri valoroase! 🙂 Mulţumesc pentru aprecieri!

  3. sabina

    Caut puterea intentiei de acest autor, ma poate ajuta cineva? Nu se mai gaseste la nici o librarie on line. Va multumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge