Aspirina reduce riscul apariţiei cancerului de colon

By | 8 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Aspirina reduce simţitor riscul apariţiei cancerului de colon la persoanele care au în familie astfel de cazuri. Dispunem astăzi de cele mai relevante rezultate privind rolul pe care aspirina îl poate avea în prevenirea acestui tip de cancer, cancerul de colon.

Dacă studiile mai vechi au sugerat doar că aspirina poate preveni cancerul, noul studiu, condus de John Burn de la Universitatea din Newcastle, este primul al cărui scop principal a fost acela de a observa dacă aspirina reduce riscul apariţiei cancerului de colon. Iar rezultatele studiului confirmă rolul preventiv al aspirinei, atât în cazul cancerului de colon, cât şi al altor tipuri de cancer.

„Am încercat să vedem dacă aspirina previne apariţia cancerului şi am constat că se întâmplă”, a afirmat cercetătorul amintit.

Deşi studiul se focalizează pe cancerul de colon ereditar, acesta adaugă greutate argumentului că oricine manifestă un risc mare de apariţie a cancerului de colon – şi, posibil, şi alte tipuri de cancer – ar trebui să ia în considerare să ia aspirină.

Sursa: Scientia.ro

3 păreri la “Aspirina reduce riscul apariţiei cancerului de colon

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Aspirina este acid acetilsalicilic, care în trecut se extrăgea din salcie. Deci într-un fel este un produs natural. 🙂

  2. aloe

    Studiul a fost realizat pe un lot de 14.000 de subiecti si este primul care evalueaza eficienta pe termen lung a aspirinei impotriva canceruli de colon (pe o perioada de 20 de ani). Aspirina blocheaza efectele proteinelor care declanseaza inflamatia si care sunt asociate cu diferite tipuri de cancer. Profesorul Peter Rothwell, de la John Radcliffe HOspital, oxford, de la Universitatea Oxford, cel care a condus studiul, a declarat ca cercetarile inclina balanta catre utilizarea in mod regulat a aspirinei.
    Cercetarile anterioare au sugerat ca persoanele care isi administreaza aspirina frecvent sunt mai putin expuse riscului de a dezvolta cancer mamar, de colon si de prostata.
    Au existat si contradictii privind prescrierea acestui medicament la persoanele sanatoase de varsta mijlocie, luandu-se in calcul si efectele secundare – sangerari la nivelul intestinului si ulcere stomacale. Cu toate acestea, Mark Flannagan, directorul executiv al Beating Bowl Cancer a declarat ca „Rezultatele obtinute sunt foarte concludente. Acest studiu a fost realizat pe o perioada indelungata de timp si confirma actiunea aspirinei asupra dezvoltarii cancerului de colon”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge