De ce au pozat puşcaşii marini americani în faţa unui steag nazist SS

By | 10 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

O imagine cu un grup de puşcaşi marini fotografiaţi în faţa unui steag cu însemne naziste, a circulat pe Internet iar subiectul a fost dezbătut şi în presa de la noi.

puscasi marini nazisti

Se pare însă că intenţia militarilor nu a fost aceea de a se declara nazişti, ci de a se identifica conform denumirii lor de „cercetaşi lunetişti” (Scout Snipers). Explicaţia amănunţită o găsiţi în acest articol preluat de pe Russia Today.

O imagine care prezintă o echipă de puşcaşi marini lunetişti, având pe fundal ceea ce pare a fi un steag nazist al notoriei organizaţii SS, a apărut online. Marina Militară a confirmat faptul că fotografia jenantă, făcută în Afganistan, este reală.

„Utilizarea simbolului SS nu este acceptabilă şi în Corpul Marinei a abordat problema”, a spus joi într-o declaraţie locotenent-colonelul Stewart Upton.

El nu a dat detalii despre ce măsuri au fost luate, dar a subliniat că soldaţii prezentaţi în imagine nu mai fac parte din unitatea respectivă.

Imaginea care circulă pe Internet a fost făcută în luna septembrie 2010, în provincia Sangin din Afganistan.

Fundaţia Militară pentru Libertatea Religioasă (MRFF) din Washington a declarat că a fost indignată de fotografie.

„Capete trebuie să se rostogolească şi acest lucru trebuie să fie investigat complet”, a spus Mikey Weinstein, fondator al MRFF.

Puscaşii marini prezenţi în fotografie a vrut să se identifice ca cercetaşi lunetişti (scout snipers), nu nazişti, relatează ziarul britanic Daily Mail, citând un purtător de cuvânt al Base Camp Pendleton Marine Corps (Baza Marinei Militare Pendleton).

SS, sau Schutzstaffel, a fost aripa militară a partidului nazist german. Ei au jucat un rol esenţial în multe crime împotriva umanităţii, inclusiv genocidul evreilor din teritoriile controlate de al treilea Reich.

Simbolul runic, asemănător cu două fulgere, a fost folosit ca însemn al organizaţiei criminale.

Scandalul vine la mai puţin de o lună de când puşcaşii marini americani au fost marcaţi de un alt scandal. Mai mulţi cercetaşi lunetişti au fost filmaţi în timp ce urinau pe cadavrele unor militanţi talibani. Înregistrarea video a apărut pe Internet, provocând un scandal public şi condamnarea oficială a profanării.

Sursa: RT

2 păreri la “De ce au pozat puşcaşii marini americani în faţa unui steag nazist SS

  1. Paul

    Ma indoiesc de faptul ca au fost penalizati. Probabil au fost transferati altundeva, in locul lor fiind transferati altii. Oricum, e greu sa obtii un lunetist bun. Lunetistii pot scapa pentru ca sunt putini si esentiali!

  2. XXX

    Va rog sa imi dati un sniper ca al acestor baeti si promit co o sa curat clasa politica, incepand de sus %).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge