Moda mesajelor motivaţionale

By | 2 aprilie, 2012
Distribuie prietenilor!

Observ că sunt încă la modă şi la noi, mai ales pe reţelele de socializare, mesajele motivaţionale. Este vorba despre acele scurte citate despre iubire, cât de frumoasă este viaţa, despre gândirea pozitivă şi ce minuni poate face ea, despre spiritualitate etc.

Nu zic că ideile nu sunt generoase, că aceste citate nu conţin sfaturi utile sau crâmpeie de spiritualitate, dar problema e că ele nu au valoare absolută şi nu se pot aplica oricând, în orice situaţie şi în cazul oricui.

De exemplu azi am primit acest mesaj pe Facebook.

citat motivational

În traducere sună cam aşa:

Nu plânge după trecut, s-a dus! Nu te îngrijora legat de viitor, încă nu a sosit! Trăieşte în prezent şi fă-l să fie minunat!

OK, pare în regulă, dar ce te faci de exemplu, dacă în prezent casa ta este în flăcări, tu eşti blocat înăuntru şi nu găseşti telefonul? Sau cum poţi face prezentul minunat, atunci când nu ai plătit rata la bancă de nu ştiu când şi afli că tocmai ai fost dat afară de la serviciu şi te mai sună şi medicul să-ţi spună că ai cancer şi operaţia te costă 200.000 de euro?!

2 păreri la “Moda mesajelor motivaţionale

  1. Dina

    Mesajul este foarte bun, dar din pacate prea putina lume tine cont de el. Foarte multi traiesc in trecut, tot timpul se gandesc la ceea ce au fost, ce au facut, ce au gresit si astfel nu traiesc prezentul; nu isi dau seama ca trecutul nu mai poate fi schimbat si nu are rost sa ramanem blocati in el. Si cu viitorul fac la fel, isi fac o gramada de griji… daca se imbolnavesc, daca cumva ii prada hotii, daca cumva fac accident … si se stie ca de ce ti-e frica nu scapi; atatea griji isi fac pentru viitor ca uita sa traiasca prezentul. Trecutul si viitorul nu exista ( nu poate exista ceva ce a fost si ceva ce va fi), exista doar prezentul si trebuie trait intens si cat mai frumos, pentru ca doar prezentul creaza trecutul si viitorul.
    Scuze, m-am intins cu vorba.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge