RATB îţi spune de la obraz că eşti împuţit

By | 18 mai, 2012
Distribuie prietenilor!

Tot citesc pe Internet o ştire care anunţă că RATB oferă cadou un deodorant celor care îşi fac abonament sau îşi reîncarcă portofelul electronic la anumite puncte de vânzare bilete din Bucureşti şi alte câteva oraşe.

Românii primesc un antiperspirant roll-on la fiecare abonament cumpărat sau la fiecare reîncărcare a portofelului electronic în perioada 14 mai – 15 iunie, în intervalul orar 14.00 – 15.00 în Bucureşti şi în intervalul 16.00 – 17.00 în Iaşi, Cluj, Sibiu, Timişoara, Arad, scrie paginademedia.ro.

Sursa: Realitatea

Asta e ca şi cum i-ai spune omului: “Mai spală-te bă, că puţi!” 😆

Se pare însă că nu la toate centrele RATB se va derula această campanie ci doar la unele, după cum urmează: Big 2 (Sun Plaza), Universitate (Dunărea), Romană (ASE), Perla, Eroilor, Unirii 1, Unirii 2, Gara de Nord (Witing Coloane), Vânatorul, Mihai Bravu (Obor).

4 păreri la “RATB îţi spune de la obraz că eşti împuţit

  1. Alex

    Fiind o institutie, e musai sa-si bata joc de cetateni. Imi aminteste cu amaraciune de cadourile tip spaga dinainte de 89: sapunuri straine 🙂 Mai bune decat un sapun de rufe Cheia, ce-i drept.
    Scriai despre sofisme, incerc si eu unul-doua. E-On electrica baga pe gat cetatenilor abonamentul radio, 2.5lei/luna desi in contract specifici ca n-ai radio. 2.5lei e o suma uriasa pentru un bogat zgarcit, dar acceptabila pentru un sarac care vesnic spera, e in stare sa joace la loto, sa bage bani in furaciunile de pe net alde „castiga bani pe degeaba”. Deci nu va face proces.
    Sa facem un mic calcul: 2.5lei/familie (sau apartament) x 40 apartamente per scara x 3 scari (media unui bloc)= 300lei/bloc, lunar. x1000 blocuri= 300.000 cu aproximatie, adica 3 miliarde. Cati abonati Electrica asculta radio si cati nu? Uite o furaciune pretins legala, care la scara larga aduce castiguri uriase.
    O idee tip sofism ar zice ca furtul nu e furt in sine, ci un raport intre suma furata si pagubele aduse victimei. Adica, a fura 300.000 de la un ins e condamnabil, dar de la 2-3 cartiere e insesizabil.
    Stii ce-i interesant? Televiziunile prin cablu codeaza posturi alde HBO, si platesti decodorul. De ce fiecare post de radio nu face la fel? Am avea contracte individuale cu fiecare post de radio, pentru ca deh, undele circula peste tot, e imposibil sa nu le receptezi. Nu se face asta in primul rand pentru ca ar trebui complicat orice radioreceptor, ar insemna costuri, industrie samd. Pai daca eu am panou fotovoltaic, sa zicem, am curent de la soare, de ce sa platesc 5 lei la 2 luni pentru…radio? Ideea de taxe si mai ales „subtaxe” arata ca n-am iesit din comunism-dar si asta poate fi un sofism 🙂
    Dar poate zecile de filiale, sucursale ale firmelor private. birourile, tehnica nu e din furaciune ci din imprumut la banca. Nici una, nici alta- e doar capitalism. Pacat ca Dan ala nu poate raspunde 🙂

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Taxa aia e doar pentru radioul şi televiziunea de stat. Restul trăiesc din reclame. 🙂
    Cât despre Dan, parcă sunt ceva mai liniştit de când nu mai comentează. 😆

    PS: E-On e cu gazele, Enel e cu electricitatea.

  3. Alex

    De gaze n-am zis ca stau bine cu ele. Chiar si dupa o mancarica de fasole 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge