Unde dispar librăriile?

By | 30 august, 2012
Distribuie prietenilor!

Sunt un mare pasionat de cărţi încă din copilările, când îmi petreceam o mare parte din timpul liber colindând prin librării şi biblioteci. Aşa se face că, în timp, am ajuns să cunosc cam toate librăriile şi centrele volante de vânzare carte, la fel şi majoritatea anticariatelor.

Azi treceam pe Calea Victoriei şi am ajuns prin dreptul unui loc unde, cu mulţi ani în urmă, petreceam ore întregi delectându-mi privirea printre rafturile cu sutele de cărţi care erau expuse acolo. Azi în locul fostei librării, în localul respectiv este o agenţie de turism şi încă alte câteva firme care nu au nicio legătură cu cărţile şi librăriile.

Mi-a adus aminte că din multele locuri pe care le ştiam de atâţia ani şi unde mergem să răsfoiesc şi să cumpăr cărţi, acum aproape că nu a mai rămas nimic. La mine în cartier, din cele 5 – 6 librării, nu a mai rămas niciuna, iar în tot Bucureştiul aproape că le poţi număra pe degete.

În locul fostelor librării sunt acum, în mare majoritate, farmacii sau sedii de bănci, pentru că asta a ajuns România; o ţară de bănci şi farmacii. Iar mai nou, s-au înmulţit firmele de servicii funerare şi casele de pariuri şi jocuri de noroc.  Dacă se continuă în acest ritm în curând vom găsi cărţi doar la „Diverta”, „Carrefour” şi pe Internet.

3 păreri la “Unde dispar librăriile?

  1. George

    …o tara de banci, farmacii si…carciumi!Regregret ca la libraria din cartierul meu e o tipa care te priveste in asa fel incat e bine sa pleci mai repede…Si nu suport sa vad carti impachetate in folie de plastic, pe care nu le pot deschide/rasfoi.

  2. mary

    Eu am luat o gramada de carti de la biblioteca si am citit si pe net, dar pe net mai greu ca-mi obosesc ochii. In afara de literatura(romana sau universala dar tradusa) am citit si in franceza si in engleza. Si jocuri de noroc/pariuri ca ciupercile una langa alta de te miri cum de nu dau faliment. La ce bun sa pariezi cand toata viata e un joc de noroc?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge