Vitamina B17 poate vindeca şi preveni cancerul

By | 8 septembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Am văzut în urmă cu ceva timp un documentar interesant, care prezenta o metodă de prevenire şi vindecare a diferitelor forme de cancer prin administrarea vitaminei B17. Ideea de bază este aceea că apariţia tumorilor maligne ar fi consecinţa unei carenţe de vitamina B17, aşa cum absenţa vitaminei C din alimentaţie provoacă scorbutul.

Am redescoperit zilele acestea documentarul şi mi-am adus aminte de această soluţie extrem de simplă şi ieftină de combatere a temutei maladii. Nu ştiu cât de verificată este metoda, dar având în vedere că nu costă mult şi nu are efecte secundare, poate reprezenta o şansă pentru cei aflaţi în dificultate.

Nu intru în detalii în legătură cu teoria şi modul cum acţionează vitamina B17 asupra celulelor canceroase, pentru asta fiind suficient să vizionaţi documentarul. Ceea ce am reţinut  şi ceea ce cred că este cel mai important este faptul că această vitamină minune se află în sâmburii unor fructe şi în anumite legume uşor de procurat.

În continuare am preluat un text de pe Gândeşte.org în care sunt enumerate o serie de fructe şi legume care conţin vitamina B17 şi dozele de vitamină recomandate în diferite situaţii.

Potrivit medicilor, carenţa de vitamină B17 poate cauza depresie şi insomnie, anorexie, oboseală şi uscarea pielii. De asemenea, excesul de vitamina B17 poate duce la intoxicaţii. Astfel, se recomandă folosirea acesteia în doze optime, de 50 – 100 de mg pe zi în cazul copiilor, 50 – 200 mg pentru adulţi şi între 1 şi 2 grame zilnic în cazul bolnavilor de cancer. În natură, vitamina B17 se găseşte în sâmburii de caise, cireşe, migdale, piersici, prune, în seminţele merelor, perelor şi gutuilor, în legume precum mazărea, fasolea, conopida, varza, broccoli, spanac, ceapă sau vinete. De asemenea, vitamina mai poate fi găsită în stare naturală în cereale, în scoarţa de mălin sau în frunze de gutui, prun, cais, cireş, vişin sau piersic. Sâmburii de caise conţin cea mai mare cantitate de amigdalină. Doza recomandată este de doar 8 – 9 sâmburi pe zi, deoarece, în cantitate mai mare pot deveni toxici pentru organism. Pe de altă parte, consumul de antibiotice, alcoolul şi cafeaua, reduc foarte mult acţiunile amigdalinei în organism.

Dacă îţi place acest articol şi îl găseşti interesant şi/sau util, poţi face o donaţie, intrând pe această pagină.

O părere la “Vitamina B17 poate vindeca şi preveni cancerul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge