Grapefruitul este periculos în combinaţie cu anumite medicamente

By | 27 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

O echipă de cercetători canadieni a publicat recent un raport în care se arată că anumite medicamente cum ar fi cele anti-colesterol precum atorvastatin, lovastatin şi simvastatin şi alte medicamente anti-cancer şi pentru afecţiuni cardiace, au efecte adverse puternice atunci când pacienţii consumă grapefruit în timpul administrării lor.

Cauza ar fi un grup de substanţe chimice conţinute de grapefruit, care blochează o enzimă responsabilă cu descompunerea respectivelor medicamente.

Ingredientele periculoase din sucul de grapefruit sunt un grup de substanţe chimice cunoscute sub numele de furanocumarine, explică farmacologul David Bailey de la Institutul de Cercetări Medicale Lawson, din Ontario, Canada. Aceste substanţe se mai găsesc şi în portocalele de Sevilla, în lime şi în pomelo.

Furanocumarinele se ataşează – şi astfel o fac inactivă – de enzima CYP3A4, ce joacă un rol important în descompunerea anumitor medicamente. Dacă această enzimă este inactivată, prea multe medicamente vor rămâne în sistemul pacientului pentru timp îndelungat, ceea ce va duce la efecte secundare precum moartea subită, distrugerea rinichilor, sângerări gastrointestinale şi alte probleme.

Sursa: Descoperă.ro

2 păreri la “Grapefruitul este periculos în combinaţie cu anumite medicamente

  1. fed

    medicamentele sint periculoase si fara grapefruit. nu cunosti legislatia vestului minunat in materia asta nu-i asa? ei bine daca un med omoara lumea nu-i problema ca pot schimba ambalajul si deci numarul pastilelor si poate fi inregistrat ca med nou si folosit mai departe. unde spune? la tv! 🙂
    asta este in germanica aia minunata de unde vin toate nenorocirile. si cui ai vrea tu sa spuna ca acolo este o minunatie singurul lor de pe pamint unde s-au aliat desteptii vrednicii si cinstitii daca nu taranilor prosti din ro?! 🙂
    vita aia cretina de taran dobitoc coolnews care scria numai timpenii n-a scris niciodata nimic pt ca el era interesat de vitrine ca orice jegos. lasa ca baga astia eutanasia pina in 2005 si vreu sa-l vad atunci pe bou!!! 🙂
    cina am scris despre pensiile mici din germania a dat bir cu fugitii si n-a comentat nimic ca de se strica mareata lui parere despre germanica. mai prosti ca taranii de acolo n-am vazut! imbecilism incapatinat pe care-l imping la extrem si la care nu renunta chit ca si ei ajung sa fie afectati.

    si uite un caz care arata ce este in germanica aia plina de minunatii:

    http://www.spiegel.de/panorama/gustl-mollath-und-die-hypovereinsbank-weggeraeumt-und-stillgestellt-a-868445.html

    http://www.sueddeutsche.de/bayern/neue-gutachten-im-fall-mollath-die-festung-broeckelt-1.1534966

    http://www.bild.de/news/inland/urteil/psychatrie-horror-zwangseinweisung-27315860.bild.html

    http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2012-11/gustl-mollath-psychiatrie-wahn-hypovereinsbank

    http://www.gustl-for-help.de/

    Gustl Mollath este un neamt care a fost internat la psihiatrie desi era sanatos deoarece a vrut sa dea in git o banca specializata in spalarea banilor pe care bagatii ii scoteau ilegal din tara. navasta astuia s-a dus la o doctorita si i-a dat fara sa-l consulte vreodata pe barba-su un certificat ca asta era periculos si ca viata ei era amenintata. cu bogatii in spate l-au inchis folosindu-se de hotariri ale justitiei iar doctorii de la psihiatria respectiva il tin de bolnav desi vad ca-i sanatos. garantez ca nimeni nu va face puscarie pt nimic indiferent ca sint bancheri politicieni sau doctori implicati in acest caz pt ca asta este vestul si asta este germanica aia a romanilor care sint in marea lor majoritate niste tarani cretini carora le poti baga orice in capetele lor seci.
    ai linkuri si google chrome iti ofera automat traducerea oricaror pag de internat in limba ta.
    spune-le boilor care este deavarul ca astia baga eutanasia si atunci sa vezi cum dispari daca deschizi gura un pic! romanii viseaza mai departe in nebunia lor insa nu stiu ce-i asteapta! 🙂
    ei cred mai departe in capitalismul de burlan ala care se va instala la ei in balcon sau curti si pe unde va curge tot ce le trebuie lor. 🙂

    ai scris ca marile concerne ale vestului scot banii si se cara. nu vrei sa-mi dai un exemplu unde scrie c-au facut vreodata altceva? 🙂
    nu te chinui pt ca n-au facut niciodata altceva si deci nu vei gasi! 🙂
    singurii care au stiut altceva si refuza sa vada realitatea sint boii de la noi. 🙂
    nu se bat taranii sa lucreze la multinationale si nu sint ei mindri de realizarili lor? 🙂 o sa-ia runce afara si vor vedea ei. primele 50 de concerne detin peste 70% din averea mondiala si pun la dispozitia populatiei mondiale 1,5% din joburile existente la nivel mondial. e bine? ai inteles de ce avem crize fara sfirsit?
    sim cind pleci sa faci poze ia cu tine un set de baterii normale. alea tin oricum mai mult si in caz de nevoie te ajuti cu ele.

  2. fed nr.2

    Afara de potopul de gunoi „made in china” pe care l-a deversat sub sigla CE asupra Europei (spalare de marfuri) Germania ne pregateste în spirit misionar-mesianic-american multiple surprize, printre care: legi-botnitza (în medie 10.000 de germani sunt închisi în fiecare an pe motiv de delict de opinie, în baza unei legi „speciale” cu „exceptatie de la constitutionalitate”), devastarea pietei energiei prin implandarea salbatica de „regenerabile”, jefuirea cetatenilor prin intermediul sistemelor si schemelor de „asigurari obligatorii”, falimentarea tuturor micilor producatori din TOATE domeniile prin reglementari dinamice, coruptie generalizata (în Germania mita si bacsisul oferit pentru obtinerea de contracte în strainatate se deconteaza de catre fisc la prezentarea declaratiei de impozit) control TOTAL al mediilor de informare si o extrem de brutala inginerie sociala marca „gender” („drepturile omului” de ultima „generatie” – acum au ajuns deja la „generatia” 4+) si tiranie fiscala (specializata pe tipar camataresc în santaj-legal, impuneri, confiscari si exproprieri).

    Germania a devenit în realitate o semi-dictatura (o semi-tiranie legitimata democratic) profund contaminata idologic, cu certe valente si reflexe teroriste (nu exagerez deloc), care are mult mai mult de-a face cu „fostul” DDR decât cu BRD-ul postbelic. Ca si în socialim, represiunea se aplica unui corp social timorat prin exces (inflatie) legislativ(a), controlat la fiecare pas cu mijloace politic-politienesti si în aplauzele masinareie de propaganda care a luat (în mod aparent-surprinzator mai ales sub guvernarea CDU) locul presei libere.

    Conditia de functionare si desvoltare a acestui soi de cuplare-interconectare-integrare propagandistica (Gleichschaltung) consta în înlocuirea Opiniei Publice cu Opinia Publicata (cf. tiparului comunist uzual).

    Una dintre cele mai graitoare dovezi întru cele mai sus pomnite e refuzul Marii Britanii de a intra în noua ciorba „europeana” made-in-germany.

    În cazul Mollath (vezi comentariul precedent) as tine sa precizez ca banca în discutie era una DE STAT (un institut prin care partidul-unic reprezentata de clasa „alesilor” le confera acestora pe cai ne-oficiale impunitate fiscala) si ca procuratura acelei tari e (oficial) coordonata politic (weisungsgebunden), însele numirile facându-se pe scheme de proportionaliate politica (în Austria dezastrul e deplin, caci acolo si judecatorii sunt numiti dupa acelas model).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge