Reţelele de socializare îţi afectează negativ personalitatea

By | 30 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Un studiu britanic realizat recent a demonstrat că peste 50% dintre utilizatorii reţelelor de socializare au apreciat că această activitate le-a afectat negativ viaţa personală. Mai exact, ei au observat că respectul de sine le-a fost ştirbit prin compararea cu prietenii de pe Facebook sau Twitter. Deşi pare banal, sentimentul de frustrare legat de realizările colegilor sau prietenilor de pe reţelele de socializare îşi pune amprenta asupra psihicului, chiar dacă majoritatea celor implicaţi nu o recunosc. În plus, un obicei foarte nesănătos pentru respectul de sine este spionarea fostului iubit sau a fostei iubite prin intermediul reţelelor de socializare.

Sursa: InCont.ro

Aţi remarcat şi voi asta?!

5 păreri la “Reţelele de socializare îţi afectează negativ personalitatea

  1. ChavaLito^

    adevarat.majoritatea oamenilor pe care ii ai la prieteni ti-au vizualizat cel putin odata profilul si esti comparat foarte usor fata de ceilalti,mi se pare si o incercare abuziva de violarea intimitatii prin informatiile care se cer despre tine si totodata toata lumea stie ce face unde esti si cu cine esti si ce fel de persoana esti.

  2. ChavaLito^

    bine,aproape toate datele despre mine sunt false si nu imi actualizez niciodata starea cu locul unde sunt si cu cine sunt,dar am destui in lista de prieteni care isi pun deci fiecare loc unde merg si cu cine merg,din mandrie

  3. psih Eusebiu Tihan

    eu cred ca articolul este scris de vreun politician perdant. L-am auzit deunăzi la Antena 3 pe Mădălin Voicu spunând că internetul este toxic. Retelele de socializare după cum spune chiar numele retelei, este pentru a socializa. Că unii relationeraza mai usor, altii stau in expectativă, altii se supara este doar o proiectie a vietii cotidiene. Consider ca activitatea in spatial virtual pe retele de socializare ajuta in mare măsură la definirea aspectelor de personalitate si a mecanismelor psihologice : temperament, caractar, vointă, memorie, etc. Faptul că oamenii aderă la rețele de socializare, caută date si informatii despre aspect ce îi interesează este o dovadă a activismului lor psihologic. Dragii mei, folositi aceasta oportunitate de a va hrăni mental si a vă defini stilul de activitate. În rest, nemultumirile personale vi le puteti rezolva la psiholog, intr-un cadru restrâns, într-o relatie terapeutică personalizată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge