De ce atacă Băsescu „Vocea Rusiei” în prag de Anul Nou

By | 30 decembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

Traian Băsescu a plecat azi la Covasna cu elicopterul ca să petreacă acolo Revelionul. Presa mai mult sau mai puţin aservită fostului preşedinte a dezbătut amplu evenimentul în articole promovate intens pe reţelele de socializare. S-a dezbătut până şi ce va mânca marinarul în noaptea dintre ani! Asta mă face să cred că există un scop propagandistic la mijloc.

În acest timp, conform vechiului obicei al lui Băsescu, acesta l-a însărcinat pe unul din consilierii săi, Iulian Chifu, să arunce în media o fumigenă cu adresă directă la postul de radio “Vocea Rusiei”. Mai precis, consilierul susţine, într-o analiză transmisă la Mediafax, că „Vocea Rusiei” a fost în 2012 un instrument de propagandă, dezinformare şi ingerinţă în politica românească (uitând total să amintească de Deutsche Welle, FAZ şi alte oficine băsiste vestice).

În opinia mea, cauza acestui atac surprinzător şi total nepotrivit momentului şi climatului politic actual din România este un articol publicat pe site-ul „Vocea Rusiei”, în care sunt anunţate anumite schimbări petrecute în administraţia americană, total nefavorabile regimurilor politice din Europa de Est, susţinute şi protejate de la Washington.

La Bucureşti au existat speranţe că noul secretar de stat va fi Susan Rice, un cunoscut inamic al Rusiei şi una dintre „tinerele speranţe” ale aripii dure a establishment-ului american. Rusofobii bucureşteni mizau pe ideea că Rice va fi continuatoarea strategiei geopolitice a doamnei Clinton, garantând astfel suportul necondiţionat al Washingtonului pentru actualele regimuri politice din Europa de Est. N-a fost să fie. Susan Rice a renunţat „benevol” la ideea de a candida, iar noul şef al diplomaţiei americane a devenit senatorul John Kerry.

Sursa: Vocea Rusiei

Probabil, citind articolul, Băsescu şi-a simţit poziţia ameninţată şi a fost profund tulburat din liniştea şi lipsa de griji, dobândite în urma semnării acordului de coabitare, primit în plic de la “Marele Licurici”, aşa că s-a panicat şi a luat măsuri în regim de urgenţă. Mai întâi a plecat la Covasna şi a pus presa să îi facă reclamă, pentru a da astfel un semnal pozitiv prietenilor unguri care l-au sprijinit la referendum, după care a atacat inamicul cel mai vulnerabil, adică “Vocea Rusiei”, că doar nu era să îl atace pe Putin sau pe însuşi marele Obama!

3 păreri la “De ce atacă Băsescu „Vocea Rusiei” în prag de Anul Nou

  1. Bucur

    daca nu are ce face nici in prag de an nou nu sta la un loc,tipic pentur el iata unul dintre motivele pentru care oameni nu il mai vor acolo sus la Cotroceni…
    Bucur´s last blog post ..Update tema

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge