Vladimir Jirinovski susţine că meteoritul din Urali este de fapt o nouă armă americană

By | 15 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Vladimir Jirinovski, liderul Partidului Liberal Democrat Rus, a declarat că nu a căzut nici un meteorit în Urali vineri – SUA „au testat o nouă armă” în regiune, a spus el.

„Sunteţi ca un trib primitiv. Ce meteorit?” a spus el, adăugând că spaţiul este un „univers care are propriile legi”. Jirinovski este un politician binecunoscut pentru declaraţii excentrice similare. „Când ceva cade – e făcut de om. Oamenii sunt negustori de război şi provocatori”, a explicat el.

La începutul săptămânii, secretarul de stat american John Kerry, conform relatărilor, a încercat şi nu a reuşit să-l contacteze pe ministrul de externe, Serghei Lavrov, prin telefon, timp de două zile consecutive. Departamentul de Stat a spus că John Kerry a vrut să discute despre recentul test nuclear nord-coreean, precum şi referitor la conflictul din Siria.

Cu toate acestea, Jirinovski a afirmat că înaltul diplomat american „a vrut să-l avertizeze pe Lavrov despre provocare şi că aceasta ar putea afecta Rusia”, a relatat RIA Novosti.

Joi, Moscova a confirmat faptul că pe 12 februarie a primit cererea Washingtonului de a aranja o conversaţie telefonică de urgenţă între Kerry şi Lavrov. Ministerul de Externe a spus, însă, că purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Victoria Nuland, a fost „inexactă în declaraţiile sale” cu privire la incapacitatea americanilor de a intra în contact cu Lavrov, timp de două zile.

Sursa: RT

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge