Investiţiile Chinei în Africa cresc cu 20,5 procente anual

By | 28 noiembrie, 2013
Distribuie prietenilor!

China a făcut eforturi pentru a-şi spori investiţiile şi cooperarea financiară cu ţările africane, pentru a îmbunătăţi calitatea şi nivelul de cooperare China-Africa, în conformitate cu un document oficial publicat joi (august 2013 n.t.).

Investiţiile directe ale Chinei în Africa au crescut de la 1,44 miliarde dolari la 2,52 miliarde dolari, cu o creştere anuală de 20,5 la sută în perioada 2009 – 2012, arată documentul privind cooperarea economică şi comercială chino-africană publicat de Biroul de Informare al Consiliului de Stat.

În prezent, peste 2.000 de întreprinderi chinezeşti au investit în mai mult de 50 de ţări şi regiuni africane, acoperind industrii, cum ar fi agricultură tradiţională, minerit, construcţii, prelucrare a materiilor prime, producţie industrială, finanţe, logistică comercială şi imobiliare.

Până la sfârşitul anului 2012, China a semnat tratate bilaterale de investiţii (BIT), cu 32 de ţări din Africa şi a stabilit mecanisme comune de cooperare economică cu 45 de ţări africane.

La a 4-a Conferinţă ministerială FOCAC, în 2009, China a anunţat stabilirea unui împrumut special pentru întreprinderile mici şi mijlocii din Africa, din care contractele de credit au totalizat 1,03 miliarde de dolari la sfârşitul anului 2012, cu 666 milioane deja acordate.

Constituind un sector-cheie al investiţiilor, întreprinderile de producţie din China au investit direct 1,33 miliarde de dolari în perioada 2009 – 2012 în ţări africane precum Mali, Etiopia şi alte state care nu dispun de resurse.

În plus, investiţiile Chinei în Africa au contribuit, de asemenea, la asistenţa medicală, educaţie şi protecţia socială, de exemplu prin construirea de orfelinate şi reducerea sărăciei.

Între timp, companiile din Africa au început să crească investiţiile în China, pe măsură ce creşterea economică a Africii s-a consolidat recent. Investiţiile directe ale Africii în China au fost de 14,24 miliarde dolari la sfârşitul anului 2012, în creştere cu 44 la sută faţă de 2009.

Sursa

Am dedicat acest articol băsiştilor care spuneau despre China că îi subjugă pe africani, le exploatează resursele şi le vând arme. Ăia care îi exploatează, îi jefuiesc şi îi înarmează pe africani se numesc FMI, SUA, UE şi NATO băi deştepţilor! Uneori şi Rusia. 😉

O părere la “Investiţiile Chinei în Africa cresc cu 20,5 procente anual

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge