Putin despre ameninţarea suveranităţii naţionale

By | 26 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

Orice națiune, care este parte dintr-o alianță renunţă la o parte a suveranității sale. Acest lucru nu corespunde întotdeauna intereselor naționale ale unei anumite țări, dar aceasta este decizia ei suverană. Ne așteptăm ca interesele noastre juridice naționale să fie respectate, în timp ce orice controverse care există întotdeauna, să fie rezolvate numai prin eforturi diplomatice, prin intermediul unor negocieri. Nimeni nu ar trebui să se amestece în treburile noastre interne.

Cu toate acestea, tot mai des astăzi auzim de ultimatumuri și sancțiuni. Însăși noțiunea de suveranitate de stat este în curs de eliminare. Regimuri nedorite, țări care desfășoară o politică independentă sau care pur și simplu stau în calea intereselor cuiva sunt destabilizate. Instrumentele folosite în acest scop sunt așa-numitele revoluții colorate, sau, în termeni simpli – lovituri de stat provocate și finanțate din exterior.

Accentul este, desigur, pe problemele interne. Orice țară are întotdeauna o mulțime de probleme, în special statele mai instabile, sau state cu un regim complicat. Probleme există, totuşi nu este clar de ce ar trebui să fie folosite pentru a destabiliza și distruge o țară – ceva ce noi vedem destul de des în diferite părți ale lumii.

Adesea forțele folosite aici sunt, radicale, naționaliste, de multe ori chiar și forțe neofasciste, fundamentaliste, așa cum a fost cazul, din păcate, în multe state post-sovietice, și așa cum este cazul cu Ucraina acum. Ceea ce vedem este practic același lucru.

Oameni au venit la putere prin folosirea forței armate și prin mijloace neconstituționale. Adevărat, au avut loc alegeri după preluare, cu toate acestea, dintr-un motiv ciudat, puterea a ajuns din nou în mâinile celor care fie au finanțat sau au realizat această preluare. Între timp, fără nici o încercare de negociere, ei încearcă să suprime cu forța acea parte a populației care nu este de acord cu o astfel de turnură a evenimentelor.

Vladimir Putin, în cadrul şedinţei de la Kremlin a Consiliului de Securitate din 22 iulie 2014

Sursa

5 păreri la “Putin despre ameninţarea suveranităţii naţionale

  1. Pingback: Noutati 2014 | CE-I CU NOI? – un blog educativ despre comportamentul uman

  2. Stan Cristi Ionut

    Pentru ca stim ce au facut rusii dupa cel de-al doilea razboi mondial in tara noastra. Dar ce e adevarat e ca acum lucrurile s-au mai schimbat…Ai prefera sa fim inchisi, omorati si jefuiti ca dupa dictatura rusilor (sau ma rog a URSS) sau ca acum, cand…de bine de rau inca mai traim fara frica de a fi arestati oricand in miez de noapte? Sa-i demaste Putin, cu probe solide pe cei care financiar sustin acest razboi…Are toata logistica la indemana…Lumea deja stie ca parca ar avea si rusii dreptatea lor….Dar face cineva ceva? Isi arata fiecare muschii si atat…Doamne fereste sa inceapa sa se si ia la pumni….

  3. musashimaru

    pai ne au tras-o ptr ca ne aliasem cu invadatorii…de aia!ptr ca „am intors armele ” dupa aia, ne-a mai dat (TATUCA S.) vreo jumatate de masura,cu care ar trebui sa fim multumiti!
    –ma refer la o TRANSILVANIE trunchiata…sunt alte neamuri care au fost „sterse”si starpite intr o noapte (vezi deportari in CRIMEEA)…noi am scapat ieftin…
    –daca n ar fii fost castigul asa de substantial, nu ar mai fi avut maghiarimea ce sa urasca si sa invidieze…
    PS–mai vreti un exemplu cu deportari?…LOL…chiar confratii nostri minoritari secui -siculum(si din judetul unde m-am nascut eu) au fost deportati la marginea imperiului de catre romani ,din SICILIA pare se (vezi MARIO VERGULINI–„istoria mafiei”)…de baieti buni ce erau..detin recordul la sinucideri…
    –asa ca PAVEL CORUT sa o lase mai moale cu treaba aia cu geto -daci maghiarizati…

  4. Ion Gheorghe

    Sigur, pentru unii necunoscatori pare absurd, dar poate ca Rusia va salva din nou omenirea, care este intr’un MARE PERICOL; ca sa vezi pericolul, trebuie sa sti ceva carte, sa fi informat de surse independente, etc. Ce intelege bietul Roman ne-initiat din presa damboviteana? Israelul e tara/natiune/popor SFINTE-compus din oameni imaculati si superiori. Perfidul Albion ce mai… Apoi America.
    Tarile mici si mijlocii sunt chiar lipsite de aparare; vezi IRAQ -le’au murit/dislocat 1 Milion de oameni, Libia-vai de bietul popor Libian acum. Venezuela a scapat deocamdata, cu un mare pret.
    Palestinian? Aia sa nu fi nici ieri, nici azi si din pacate nici maine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge