Marea Britanie trimite trupe în Europa de Est ca demonstrație de forță împotriva Rusiei

By | 30 iulie, 2014
Distribuie prietenilor!

Marea Britanie intenţionează să trimită mai mult de 1.300 de militari în Europa de Est, ca parte a unei demonstraţii de forță a alianței occidentale faţă de continua „destabilizare” a Ucrainei de către Rusia.

Un grup complet de luptă britanic va lua parte la exercițiul „Black Eagle” în Polonia în toamna acestui an, conform Secretarului Apărării Michael Fallon.

Grupul va fi cel mai mare angajament britanic în regiune din 2008.

Vorbind la o vizită comună la Varșovia, împreună cu Secretarul de Externe Philip Hammond, domnul Fallon a spus că este important să sublinieze angajamentul NATO față de securitatea colectivă a membrilor săi într-un moment de tensiuni sporite în regiune.

„Este corect, ca membri și parteneri NATO, să demonstrăm angajamentul nostru pentru securitatea colectivă a aliaților noștri din Europa de Est”, a spus el.

„În mod special, angajamentul unui grup de luptă în exercițiul Black Eagle arată sprijinul nostru susținut și substanțial la frontiera de est a NATO.”

Anunțul a venit în contextul în care David Cameron și alți lideri cheie ai UE au fost de acord să facă presiuni pentru un acord final cu privire la sancțiuni economice de anvergură împotriva Moscovei care vizează sectoarele de apărare, energie și financiare ale Rusiei.

Sursa

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge