Mesajul preşedintelui Putin pentru Occident

By | 8 februarie, 2015
Distribuie prietenilor!

După discuțiile cu omologul său francez Francois Hollande și cancelarul german Angela Merkel în legătură cu un plan de pace în Ucraina, Vladimir Putin a ţinut un discurs în care a prezentat poziţia sa şi a Rusiei faţă de SUA şi Occident.

„Război nu este, mulțumesc lui Dumnezeu! Dar există clar o tentativă de a frâna dezvoltarea noastră prin diferite mijloace, există o încercare de a ‘conserva’ ordinea mondială stabilită în ultimele decenii după prăbușirea Uniunii Sovietice, în frunte cu un singur lider de necontestat, care vrea să rămână în această poziție. Să rămână, presupunând că îi este permis totul, în timp ce celorlalți, numai ceea ce el permite și numai în interesele sale”, a declarat liderul de la Kremlin, într-o aluzie transparentă la SUA.

„Rusia nu poate să accepte, sub nicio formă, o astfel de ordine mondială”, a subliniat Putin, la Congresul Federației sindicatelor independente din Federația Rusă.

„Poate că unora le și place să trăiască în condiții de cvasiocupație, noi însă nu vom face acest lucru. Dar nici să facem război nu intenționăm cu nimeni, vrem să cooperăm cu toată lumea”, a insistat șeful statului rus.

Sursa: Agerpres

Nu ştiu cum vi se pare vouă acest discurs, dar eu nu văd aici deloc un imperialist şi un agresor, care vrea să redeseneze harta Europei, aşa cum insinuează Joe Biden, ci un lider care vrea doar să îşi apere naţiunea şi suveranitatea ţării sale.

7 păreri la “Mesajul preşedintelui Putin pentru Occident

  1. R. Daneel Olivaw

    Esti bolovan rau daca tu crezi ce spune Putin….
    Rusii, de cand sunt ei, una spun si alta fac…. de la Lenin si pana la Putin!
    Cel mai bun exemple e acapararea Crimeii, cand Putin spunea sus si tare ca Rusia nu are trupe in Crimeea…. a recunoscut dupa acapararea ei ca a avut trupe acolo!

  2. Gheorghe Deresu

    Lumina se aprinde pentru cei care vad, nu pentru orbi.

  3. citadela

    Una din conditiile esentiale pentru ca cuvintele lui Vladimir Vladimirovici sa aibe o greutate si mai mare este ca Banca Centrala a Rusiei sa fie NATIONALIZATA si dobinda la imprumuturi in RUBLE sa fie redusa la 1%(de la 15%) pentru a putea iesi din statutul ei de institutie condusa din afara tarii, subordonata direct rezervei Federale.
    Acest plan a lui Putin nu poate fi insa pus in aplicare atita timp cit in guvern colcaie functionarii si agentii fortelor de ocupatie care trebuiesc maturati, iar acest lucru din ce se aude SE VA FACE IN CURIND nu dintr-o dorinta personala ci dintr-o NECESITATE la nivel NATIONAL.
    Putin se bucura de incredere deplina in toata lumea si dupa cum vedem tarile stau la rind pentru a intra in UNIUNEA EUROASIATICA. Astazi Egiptul a anuntat ca va adera in cel mai scurt timp.
    Scotia acum citeva luni a incercat sa initieze acest proces prin separare insa NU I S-A PERMIS.

  4. citadela

    Alt exemplu de standarde duble:
    ANEXAREA RDG-ului FARA referendum popular a fost legala insa aderarea Crimeei la mama Rusie CU referendum cistigat cu 98% nu este.
    RDG a fost anexat coloniei americane numita RFG exclusiv cu tupeu doar ca urmare a loviturii de stat de la Moskova, pierderea razboiului rece prin tradarea lui Gorbaciov si a clicii de virf

    Vestul este hilar…si standardele DUBLE pe care vor sa le impuna…insa cui ii pasa, rusilor – Celei mai bogate tari din lume – in nici un caz!

  5. un roman obisnuit

    Daniele, dupa tine Rusia incepe cu Lenin? Mai citeste o carte si vei afla ca nu tot timpul au fost comunisti.

  6. Pingback: Din seria Moartea care vine din Vest | Lupul Dacic

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge