Dacă îţi faci casă la ţară trebuie să angajezi diriginte de şantier

By | 7 iulie, 2015
Distribuie prietenilor!

Cei care vor să-și construiască locuințe, inclusiv la țară, vor trebui să angajeze un diriginte de șantier care să verifice calitatea lucrărilor, potrivit unui act normativ publicat joi în Monitorul Oficial.

În cazul persoanelor care nu vor respecta noile condiții, acestea vor risca amenzi de până la 10.000 de lei. Actul normativ se va aplica efectiv după 60 de zile de la publicare, mai precis din 31 august.

Verificarea calității lucrărilor va fi realizată de responsabilii tehnici cu execuția autorizați, care vor fi angajați de către persoanele ce vor executa efectiv lucrările.

Sursa: Ziua de Constanţa

Bunicul meu şi-a făcut casă din chirpici, singur, cu mâna lui şi nu a avut nevoie nici de proiectant, nic de diriginte de şantier. La sate sunt case vechi de sute de ani care rezistă şi acum şi care au fost construite în aceleaşi condiţii.

Dacă e vorba de imobile cu mai multe etaje, construite la oraş, în zone aglomerate şi care prezintă anumite riscuri de siguranţă, atunci această schimbare de legislaţie este justificată, dar pentru un simplu cetăţean, care şi-a vândut apartamentul sau a strâns cu greu nişte bani pentru a-şi construi o casă la ţară, această măsură nu este decât un nou prilej cu care Statul să îl oblige să mai scoată cu forţa nişte bani din buzunar.

3 păreri la “Dacă îţi faci casă la ţară trebuie să angajezi diriginte de şantier

  1. Marius

    Si eu am niste rude la tara, care au case de paianta, insa din cauza faptului ca am impresia ca au fost facute pe sistem claca (deci fiecare dupa cum l-a dus capul), nu cred ca au nici fundatie, s-a tasat terenul de sub case si sunt crapaturi in pereti, iar casele par cam strambe 🙂 Acum, cu mizeria asta de lege, clar ca nu vor mai face nimic cu ele sau vor incerca sa rezolve altfel 🙂 Nenorocitii astia nu stiu cum sa mai inventeze biruri noi, ca sa aiba ei in continuare de unde fura!

  2. nenea

    nu e vorba de imbogatirea altura sau de furt, ci de descurajarea statului la tara, depopularea satelor…

  3. Qu

    Este vorba de a nu permite independenta oamenilor de la tara.
    D-aia au aparut toate aberatiile de la taxa pe cazan pana la faza cu dirigintele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge