Aproape toţi românii cred în Dumnezeu

By | 16 august, 2015
Distribuie prietenilor!

A devenit deja un obicei ca, atunci când este o sărbătoare creştină importantă şi în timpul postului dinaintea acesteia, pe Internet să fie lansate numeroase atacuri la adresa Bisericii, credincioşilor şi credinţei creştin ortodoxe. Ai zice că un mare număr de români nu mai cred în Dumnezeu şi au renunţat la tradiţiile păstrate din strămoşi. Dar oare aşa să fie?!

Cei mai mulţi români (96 la sută) cred în Dumnezeu, 86 la sută consideră că Biserica oferă răspunsuri pentru nevoile spirituale ale oamenilor, 69 la sută se roagă zilnic şi peste jumătate merg să se spovedească, potrivit unui studiu IRES.

Sursa: Mediafax

Deci, în realitate, ateii şi cei care au renunţat la credinţă reprezintă doar 4% din totalul cetăţenilor români, dar, făcând atâta gălăgie şi creând agitaţie în spaţiul virtual, dau impresia că sunt mult mai mulţi decât arată acest sondaj. Aşa că, pot să facă gălăgie şi agitaţie cât doresc, pentru că asta nu influenţează cu nimic marea masă a românilor. 🙂

5 păreri la “Aproape toţi românii cred în Dumnezeu

  1. Ionica

    Sa nu confundam credinta cu superstitiile ! A pupa moaste, a merge la biserica ca sa te bifeze Dumnezeu ca „prezent”, a chefui la sarbatorile religioase, a te bate pt. apa sfintita, a merge pe coate si in genunchi, a-ti face cruce cand trebuie si cand nu trebuie, asta nu este credinta! Iar majoritatea la are te referi ASTA fac : sunt FARISEI si habotnici! Si mai fac si urmatoarele ( tot MAJORITATEA ! ): injura, fura, inseala, fac avorturi, invidiaza, violeaza, barfesc, hulesc tara si neamul, nu respecta pe nimeni si nimic etc. Pana nu vom invata sa ne respectam intre noi, sa ne ajutam si sa fim uniti, poporului roman ii va merge din ce in ce mai rau. Iar daca nu bagam de seama, ne vor lua si pamantul de sub picioare! Pacat! Suntem un popor inteligent, harnic, dar fara caracter!

  2. Qu

    Si peste 95% se otravesc singuri ca asa se recomanda oficial, eventual la TV.
    Si peste 94% din romanii din tara au salariu mai mic decat ajutoarele de somaj de la tarile din topul UE.

    Marea masa…pai da, nu e influentata de nimic…decat de tembelizor. Daca acolo de maine se spune peste tot ca islamul e noul crestinism, in 10-15 ani islamismul o sa constituie noua credinta majoritara. Sau sticla de bere. Tot aia.

    In afara de asta, se incearca sistematic distrugerea ortodoxismului pentru ca a ramas necorupt de toate nenorocirile care se manifesta prin afara.
    Asa ca…totul va depinde de tembelizor.
    Qu´s last blog post ..Reguli esentiale de urmat pentru angajatii in capitalism

  3. Daniel

    Nu oricine-Mi zice: ‘Doamne*, Doamne!’ va intra în Împărăţia cerurilor, ci cel ce face voia Tatălui Meu, care este în ceruri. Matei 7:21

  4. Daniel

    Dumnezeu a poruncit sa ne Pocaim ,fara Nastere din Nou e imposibil ca omul sa vada Imparatia Lui Dumnezeu (Ioan 3)
    Dumnezeu nu ţine seama de vremurile* de neştiinţă şi porunceşte acum** tuturor oamenilor de pretutindeni să se pocăiască (Fapte 17:30). Domnul Isus sa te Binecuvinteze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge