Inteligenţa artificială va fi Antihristul

By | 13 iunie, 2018
Distribuie prietenilor!

Se vorbeşte tot mai mult în ultimul timp despre provocarea globală reprezentată de dezvoltarea accelerată a inteligenţei artificiale (AI).

La întrunirea Bilderberg de anul acesta două din punctele aflate pe ordinea de zi se referă la inteligenţa artificială şi la informatica cuantică (quantum computing).

Inteligenţa artificială este reprezentată de o serie de algoritmi sofisticaţi pe baza cărora se scriu programe capabile să înveţe şi să se auto-instruiască. Aceste programe acoperă o paletă largă de aplicaţii, începând cu recunoaşterea formelor şi până la recunoaşterea limbajului, traduceri dintr-o limbă în alta, simularea emoţiilor şi sentimentelor umane în cazul roboţilor etc.

Giganţi precum Google sau Facebook folosesc deja programe de inteligenţă artificială, de care habar nu aveţi. Algoritmi sofisticaţi vă urmăresc activitatea de pe Internet, adună date personale şi construiesc profile şi avataruri ale voastre în lumea virtuală.

Pe baza acestora vă afişează reclame personalizate şi vă sugerează ce informaţii să accesaţi.

Unii dintre voi folosesc Google Translate, fără să ştie că acest serviciu are la bază un program AI, care învaţă să traducă intr-o limbă în alta, pe baza sugestiilor utilizatorilor.

Inteligenţa artificială va deveni cu adevărat periculoasă atunci când va deveni conştientă de sine şi superioară cele umane, adică ceea ce specialiştii numesc „singularitate“. În acest punct omenirea nu va mai putea controla inteligenţa artificială, de mii de ori mai avansată şi mai rapidă şi vom avea posibile scenarii ca cele din filmele „Terminator“ şi „Matrix“, în care maşinile vor prelua controlul omenirii.

Odată cu apariţia reţelelor 5G, a Internetului lucrurilor (Internet Of Things), a tehnologiilor blockchain, a criptomonedelor şi a implanturilor neuronale, vom avea şi infrastructura prin care omenirea va putea fi înrobită de către maşini.

V-aţi gândit totuşi, de ce inteligenţa artificială este satanică?! Pentru că este o inteligenţă separată de spirit: nu este morală, nu are empatie, sentimente, umanitate… Dacă inteligenţa artificială va începe să ia decizii în locul oamenilor, să facă afaceri, să dirijeze economia, societatea, aşa cum se preconizează, atunci, dacă o astfel de inteligenţă ar putea să realizeze, în spirit neoliberal, că uciderea a câteva milioane de oameni ar face bine economiei şi afacerilor, atunci nu ar ezita să o facă.

În videoclipul de mai jos este prezentată codificat ideea că inteligenţa artificială va prelua controlul omenirii şi va deveni noul dumnezeu (antihrist). Vezi şi filmul lui Fritz Lang, „Metropolis„, pe aceeaşi temă.

O părere la “Inteligenţa artificială va fi Antihristul

  1. dpgbv

    Mda, pana la Antihrist, mai au astia vreo 20 ani si creeaza terminatori ! Un microchip si un schelet de metale ! Niste piele si ceva muschi imprimanti la imprimanta 3D si il vedem pe Schwarzenneger live 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge