Asemănări între COVID-19 și Dumnezeu

By | 27 aprilie, 2020
Distribuie prietenilor!
  • Ca și Dumnezeu, COVID-19 este invizibil.
  • Ca și Dumnezeu, COVID-19 este pretutindeni.
  • Ca și Dumnezeu, COVID-19 ne afectează viețile tuturor.
  • Deși nu l-a văzut nimeni până acum, toată lumea crede în el.
  • Dacă nu respecți anumite reguli, ești pedepsit în numele lui.
  • Ca și în cazul Lui Dumnezeu, COVID-19 se află înlăuntrul tău.
  • Dacă în cazul Lui Dumnezeu trebuie să ții post și să te rogi, în cazul COVID-19 trebuie să stai în carantină și să te rogi ca să se ridice starea de urgență.
  • Dacă în cazul Lui Dumnezeu trebuie să ai încredere în ce spun preoții, în cazul COVID-19 trebuie să ai încredere în ce spun medicii.

11 păreri la “Asemănări între COVID-19 și Dumnezeu

  1. Xaeus

    Ca și Dumnezeu, COVID-19 te ia la el daca vrea, desi prefera sa-i ia pe cei batrani cu prioritate.

    Daca pentru impotrivirea la recunoasterea lui Dumnezeu in varianta dictata de sistem erai ars pe rug, pentru impotrivirea la recunoasterea lui COVID-19 intai ti se ia cuvantul, apoi esti testat tot dupa vrajitoresti si eventual ti se mai injecteaza ceva ca sa mori mai repede sa te poata arde la crematoriu.

  2. Iulian

    Ca și Dumnezeu, COVID-19 este invizibil. Ba nu, se vede la microscop, are si poze peste tot
    Ca și Dumnezeu, COVID-19 este pretutindeni. E, hai, nu chiar, deocamdata
    Ca și Dumnezeu, COVID-19 ne afectează viețile tuturor. Dumnezeu nu iti afecteaza viata.
    Deși nu l-a văzut nimeni până acum, toată lumea crede în el. Nici aerul nu l-a vazut nimeni. Il vedem prin manifestarea lui, vantul.
    Dacă nu respecți anumite reguli, ești pedepsit în numele lui. Ba nu, ex. asimptomaticii in cazul covid si necredinciosii in cazul lui Dumnezeu
    Ca și în cazul Lui Dumnezeu, COVID-19 se află înlăuntrul tău. Spre asemanare cu covid nici unul nici celalalt nu se afla cateodata inlauntrul tau.
    Dacă în cazul Lui Dumnezeu trebuie să ții post și să te rogi, în cazul COVID-19 trebuie să stai în carantină și să te rogi ca să se ridice starea de urgență. 2x Fals
    Dacă în cazul Lui Dumnezeu trebuie să ai încredere în ce spun preoții, în cazul COVID-19 trebuie să ai încredere în ce spun medicii. 2x Fals

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Dacă gândești ca un robot și nu ai simțul umorului, e așa cum spui tu. Totuși faci multe erori de logică, deci nici măcar ca un robot nu gândești.

    PS: Virușii nu pot fi fotografiați pentru că sunt prea mici. Pozele pe care le vezi tu pe net sunt niște modele grafice 3D realizate pe calculator.

  4. Iulian

    Asta nu inseamna ca nu m-a pus pe ganduri clipul de la articolul „Măsuri împotriva răspândirii adevărului”, articolul in sine fiind bun. Dar corona virusurile pot fi evidentiate vizual la microscop. Evident ca n-o sa dai publicitatii imaginile reale in care abia se distinge ceva si faci niste animatii sugestive pe baza graficii computerizate. Pisica mea a murit in 2018 de un corona virus numit PIF.

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Știi ce e ăla microscop electronic și cum funcționează? Virușii au dimensiuni atât de mici încât nu pot reflecta suficientă lumină pentru a forma o imagine fotografică. Microscopul electronic folosește un fascicul de electroni cu care este bombardată ținta și apoi electronii reflectați sunt captați formând o amprentă a obiectului studiat. Această amprentă este apoi procesată pe calculator și în final se obține o reprezentare grafică alb-negru a obiectului. Deci nu este o imagine reală, ci o reprezentare obținută în urma unei procesări a unui flux de electroni reflectați pe obiect.

    În altă ordine de idei, te-ai uitat în ce categorie este postat acest articol? Este categoria numită ”Divertisment”, nu ”Știință” su ”Filosofie”. Să vii și să analizezi astfel de postări e ca și cum te-ai duce la cineva în vizită și ai începe să analizezi logic bancurile, stricându-le ălora petrecerea.

  6. Xaeus

    Domnu’ Iulian, cum sa zici ca tu poti fotografia coronavirusul atata timp cat cele mai mici particule ale lui sunt de 60nm (mergind pana la 140nm) iar spectrul vizibil al luminii este 380nm -740nm ? Asta e ca si cum ati vrea sa beti cu polonicul din dopul de la sticla de bere.

    Pe parte atomica, ce se mai arata pe net nu-s de fapt fotografii directe, ci chestii rezultante. Spre exemplu poti trage asupra unui atom de Yb cu laser (de cam 1000x diametru mai larg decat cel al atomului) care va absorbi o mica parte si astfel va crea un efect masurabil. Vei obtine o umbra care marita apoi abia o vei putea observa in mod optic.
    Xaeus´s last blog post ..How Emperor Palpatine actually won at the end of Star Wars Episode 9

  7. Iulian

    Spectrul vizibil al luminii reprezinta lungimea de unda adik distanta dintre doua unde consecutive. Care este legatura???? Adik o pietricica de 2 cm nu poate fi pusa in evidenta de 2 valuri consecutive cu distanta L=2m ale unei ape tulburate? Faceti confuzie intre un diametru si o lungime de unda.
    Ce are a face diametrul unui fascicul de laser in problema asta? Ce absoarbe atomul de Yb? Energie probabil…. Asa si? Ok, Dan are dreptate, nu am observat categoria in care a fost publicat acest post si in consecinta am deranjat nush’ce petrecere. Ce bancuri…
    I’m out.

  8. Iulian

    @Dan Si inca ceva, citez: „Virușii au dimensiuni atât de mici încât nu pot reflecta suficientă lumină pentru a forma o imagine fotografică. Microscopul electronic folosește un fascicul de electroni cu care este bombardată ținta și apoi electronii reflectați sunt captați formând o amprentă a obiectului studiat.”
    Deci tinta asa mica cum e poate reflecta electroni dar nu si fotoni, adica lumina? Fyi fotonul este particula componenta a luminii cf. teoriei dualismului particula/unda a luminii si este aproape cea mai mica particula cunoscuta, mai putin neutrino, ambele avand doar masa de miscare.
    Dar deh, romanul se pricepe la toate si le potriveste dupa ureche, lautareste.

  9. Iulian

    „În altă ordine de idei, te-ai uitat în ce categorie este postat acest articol? Este categoria numită ”Divertisment”, nu ”Știință” su ”Filosofie”. Să vii și să analizezi astfel de postări e ca și cum te-ai duce la cineva în vizită și ai începe să analizezi logic bancurile, stricându-le ălora petrecerea.”
    Mea culpa dat puteai sa ma admonestezi mai cu blandete, asa ca un moderator care probabil isi doreste mai mult de 10 cititori… iar chestia cu stricatul petrecerii te cam simti cu musca pe caciula, remember cand veneai la petreceriile date Toni sau Tibi si incepeai sa plictisesti gagicile si in general lumea cu filozofii si taoisme de prin carti in speranta ca o sa cada vreuna lata de uimire? si atunci faceai tot bancuri d-astea „inteligente” de casa de cultura de pe Chisinau, haiosule!

  10. Dan Tănăsescu Post author

    @Iulian: 1. Cred că nu ai citit cu atenție ce am spus. Eu am zis că virușii au dimensiuni atât de mici încât nu pot reflecta suficientă lumină pentru a forma o imagine fotografică. Mai exact lumina reflectată de ei nu pot impresiona o placă fotografică sau un senzor, pentru a crea o imagine fotografică. Deci nu e vorba că nu poate reflecta, ci că nu poate reflecta un număr suficient de fotoni, pentru a forma o imagine. De ce se folosesc electroni?! Pentru că spre deosebire de fotoni aceștia nu sunt absorbiți de către atomii moleculelor.
    2. Nu sunt disperat să am cititori mulți pe acest blog și cu atât mai puțin să te am cititor pe tine.
    3. Nu îmi amintesc dacă plictiseam gagicile și nici cu ce le plictiseam, dar dacă ai deviat discuția de la viruși pe această direcție înseamnă că ai mai multe probleme decât mine la acest capitol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge