O nouă epidemie lovește China

By | 18 septembrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Câteva mii de persoane din nord-vestul Chinei au fost confirmate cu „febra malteză” sau „febra mediteraneană”, o boală bacteriană declanșată după apariția unei scurgeri de gaze reziduale, anul trecut, la o companie biofarmaceutică.

După o campanie de testare a populației, autoritatea responsabilă de sănătatea publică din Lanzhou, capitala provinciei Gansu, a confirmat că 3.245 de persoane au fost testate pozitiv cu bruceloză, o boală adesea contractată prin contactul cu animale care poartă bacteria brucella, relatează CNN, citată de Hotnews.ro.

Sunt suspecte alte 1.401 de persoane, iar până în prezent nu au fost raportate decese cauzate de această boală, a anunțat Comisiei de sănătate a orașului. În total, autoritățile au testat 21.847 de persoane din totalul de 2,9 milioane de locuitori ai Lanzhou.

Potrivit sursei citate, bruceloza, cunoscută și drept „febra malteză” sau „febra mediteraneană”, poate cauza simptome care includ dureri de cap, dureri musculare, febră și oboseală. Majoritatea dispar după vindecare, însă artrita și inflamațiile în anumite organe, provocate de infecție, pot deveni cronice, potrivit Centrului pentru Combaterea și Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

Sursa: Gândul

2 păreri la “O nouă epidemie lovește China

  1. Aleks

    Deci, tot China. Din nou ne vor închide ăștia în case. Dar am uitat Trump salvatorul ne va salva cu vaccinul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge