Aeroporturile încep testarea „pașaportului COVID”

By | 9 octombrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Pasagerii de pe United Airlines și Cathay Pacific care călătoresc din Aeroportul Heathrow (Anglia) vor începe testarea unui nou „pașaport COVID” care, în viitor, va verifica dacă cineva a fost vaccinat, înainte de a călători.

Tehnologia se numește CommonPass și va permite oamenilor să călătorească fără să fie puși în carantină, dacă descarcă o aplicație pe telefonul lor, care conține un test COVID negativ sau un certificat de vaccin.

„Software-ul telefonului este un permis de sănătate digital care poate deține un test certificat COVID-19 sau poate arăta că cineva a fost vaccinat, în viitor, într-un mod conceput pentru a satisface diferitele reglementări ale diferitelor guverne”, relatează Daily Mail.

Supravegheat de către Commons Project Foundation, care face parte din Forumul Economic Mondial, permisul funcționează făcând ca pasagerii să-și încarce testul COVID sau certificatul de vaccinare în aplicație, care apoi generează un cod QR care poate fi scanat de personalul companiei aeriene și de oficialii de frontieră.

„Fără capacitatea de a avea încredere în testele COVID-19 – și în cele din urmă în evidența vaccinurilor – la granițele internaționale, multe țări se vor simți obligate să păstreze interdicții depline de călătorie și carantine obligatorii atâta timp cât persista pandemia”, a declarat dr. Bradley Perkins, director medical din The Commons Project.

Problema este că persoanelor care refuză vaccinarea anti Covid-19, li se va interzice călătoriile internaționale sau chiar călătoriile interne.

După cum am evidențiat luna trecută, deputatul conservator britanic Tobias Ellwood l-a îndemnat pe premierul Boris Johnson să folosească armata pentru a expedia vaccinurile în toată țara și să înființeze centre de distribuție regionale, precum și să dezvolte o „bază de date națională pentru a urmări progresul și a eliberarea certificatelor de vaccinare. ”

Deputatul a declarat că certificatele de vaccinare „vor trebui probabil recunoscute la nivel internațional pentru a permite călătoriile internaționale”.

La începutul acestui an, primarul orașului Nisa a cerut, de asemenea, ca cetățenii să fie obligați să poarte „pașapoarte de sănătate” dacă doresc să călătorească, în timp ce Germania are în vedere și mandatul „cardurilor de imunitate la coronavirus” care să le permită celor care au dezvoltat anticorpi împotriva COVID-19 să aibă mai multă libertate decât cei încă neinfectați.

Sursa: Ortodoxinfo

2 păreri la “Aeroporturile încep testarea „pașaportului COVID”

  1. Aleks

    Ce părere aveți despre așa zisul acord cu SUA din aceste zile? Mă tem că vom fi jefuiți bine de partenerul strategic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge