Orban pregătește obligativitatea măștii peste tot

By | 11 octombrie, 2020
Distribuie prietenilor!

Premierul Ludovic Orban a afirmat sâmbătă că, în cazul în care numărul de infectări cu COVID-19 va crește, este posibilă introducerea obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice.

Șeful guvernului spune că, în ultima perioadă, s-a înregistrat o intensificare a îmbolnăvirilor mai mare decât s-ar fi aşteptat. De altfel, Orban a subliniat că se vor intensifica controalele la nivelul instituţiilor publice.

„Sigur, dacă va creşte numărul de infectări, se poate ajunge şi în această situaţie (a obligativităţii purtării măştii în spaţiile publice, n.r.). Pe de altă parte, important e ca masca să fie purtată în spaţii închise, iar în afara incintelor, să fie purtată în spaţiile aglomerate, în pieţe, pe peroane de gări, în staţii de autobuz, peste tot unde există aglomeraţii.

Cum s-a impus, de exemplu, în jurul şcolilor – că mulţi nu au înţeles de ce s-a luat decizia de obligativitate a portului măştii în jurul şcolilor – pentru că sunt mulţi părinţi sau bunici care îşi duc copiii la şcoală şi unii dintre ei s-a văzut pe imagini că nu poartă mască şi atunci am decis că este obligatoriu portul măştii pe o rază de 50 sau 100 de metri în jurul şcolilor, astfel încât şi părinţii să aibă obligativitatea de a purta mască, nu numai copiii”, a declarat Orban.

Sursa: EVZ

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge