Tâlhărit în zona Gării de Nord

By | 19 februarie, 2010
Distribuie prietenilor!

Astăzi, mai pe după-masă, a fost în zona Gării de Nord din Bucureşti. Mă îndreptam spre gura de metrou, pentru că voiam să mă uit pe la bazarul de acolo, după nişte aparate foto pe film.

Am văzut în faţa gării, un tip ce nu părea să aibă mai mult de 30 de ani, nu prea înalt şi cu faţa rotundă, care vorbea la mobil în timp ce făcea poze cu o cameră compactă avansată din categoria super-zoom. Un Canon, Sony,  Fuji sau ceva de acest gen. Camera nu era DSLR, dar cu obiectivul ieşit în afară la zoom maxim arăta aşa, mai deosebit. Tipul făcea fotografii într-o manieră cam ciudată ţinând camera cu o singură mână şi la distanţă mare faţă de ochi.

Am intrat la metrou, m-am uitat puţin pe acolo şi când m-am întors am văzut doi indivizi care comentau de zor arătând în depărtare în direcţia unde era tipul de mai devreme. Acesta era aşezat pe bordură şi îşi bălăngănea capul încercând cu greu să-şi ţină echilibrul. Au apărut şi câţiva jandarmi care au început să vorbească prin staţie cerând ajutoare şi explicând situaţia individului.

M-am apropiat şi am observat că tipul cu pricina nu mai avea camera şi era murdar de noroi şi sânge pe faţă. Avea o rană la cap şi privea confuz, parcă neştiind ce se întâmplă.

Am înţeles, din ce spuneau jandarmii, că fusese tâlhărit puţin mai devreme şi că era în stare de ebrietate. Eu cred că mai degrabă era în stare de şoc, după cum arăta.

Nu mi-a plăcut faptul că toţi taximetriştii şi cei care pierd vremea prin zonă nu au făcut nimic, mulţumindu-se doar să comenteze şi să zâmbească la mine cu înţeles, uitându-se la aparatul foto pe care îl aveam la mine. Probabil ştiau cam ce se întâmplă în zonă şi cine erau tâlharii.

Aşa că, aveţi grijă când mergeţi pe la gară, mai ales dacă aveţi DSLR-uri sau aparate foto mai scumpe şi arătoase la voi. S-ar putea să vă dea vreun boschetar în cap şi să vă lase fără ele!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge