Locuri de muncă în Grecia, care te bagi?

By | 7 martie, 2010
Distribuie prietenilor!

Grecia este aproape de faliment, nemţii fac mişto de greci, francezii vor să îi ajute, iar românii… pleacă la muncă în Grecia.

joburi in grecia

Daţi click pe imagine pentru mărire

Dom’ne, înţeleg că e criză în România, că e lumea disperată, dar chiar aşa??? 😆

De aici.

4 păreri la “Locuri de muncă în Grecia, care te bagi?

  1. Victor

    Nu inteleg care-i nedumerirea, unde este considerata a fi contradictia: oamenii nu emigreaza acolo, nu vor ca acolo sa-si stabileasca noul domiciliu, ci se duc doar in mod declarat temporar (neaducandu-si si familiile… cred ca e clar…), si anume se duc pt a castiga bani, NU pt a salva economia Greciei si viitorul acesteia.
    Atata vreme cat acolo plata e mai buna decat aici, mi se pare o decizie de bun-simt: merg acolo si castiga mai bine – pana se poate. Cand nu s-o mai putea (sau cand n-o mai merita, scazand castigul sau crescand cheltuielile – sau ambele) – or pleca de acolo (fie inapoi, fie in alta parte).
    Ar fi mai de admirat oamenii in cauza daca ar sta sa someruiasca patriotic acasa in Romania? (sau – MAI rau – sa faca foamea desi muncesc?)

  2. Dan Lee Post author

    Păi, într-o ţară aflată aproape în incapacitate de plată, cu datorii enorme, unde oamenii ies în stradă şi fac revolte, te duci ca să faci bani??? Ce garanţie ai că vei fi plătit, sau că te mai întorci viu de acolo?

  3. Victor

    TARA este aproape de incapacitate de plata, SAU oamenii si firmele din ea?
    Eu ma duc acolo (un „eu” generic, caci eu personal NU ma duc) pt a lucra pt o persoana sau pt o firma, NU pt tara.
    Chiar daca TARA e in incapacitate de plata, asta conduce la confiscarea (nationalizarea, etatizarea, etc) fondurilor financiare ale persoanelor fizice si/sau juridice? Daca nu – DE CE n-as mai fi platit? Ce legatura are plata angajatului LA PRIVAT (angajat grec, sau roman, sau de alta nationalitate, la un privat grec, sau de alta nationalitate, persoana fizica sau juridica) cu incapacitatea de plata a tarii? Crezi ca daca tara se apropie de incapacitate de plata scad automat lefurile SI la privati, nu numai la bugetari?
    Da, pana la urma SI acele lefuri vor scadea, prin mecanismele normale ale economiei de piata: statul va trebui sa restranga cheltuielile, deci unii bugetari vor fi disponibilizati, altora le scade leafa si nu le va mai conveni sa lucreze pe venit diminuat astfel incat pleaca singuri, deci creste somajul (adica creste oferta de forta de munca) odata cu reducerea posturilor disponibile pt a fi ocupate (adica o scadere a cererii de forta de munca), deci scadere a pretului fortei de munca (adica a salariului) – dar asta mai tarziu, dupa ce se pun in miscare mecanismele economiei de piata (la nivel macroeconomic, inertia sistemului este fantastic de mare), deocamdata inca se mai pot „face” bani frumosi acolo.

  4. Mami

    Grecii nu sunt recunoscuti ca fiind harnici, asa ca vor prefera sa angajeze pe cineva pentru munca mai de jos, si apoi in grecia nu este chiar asa de rau precum se spune la televizor. Este o mare manipulare cu criza greciei
    Mami´s last blog post ..Calculator perioada fertila

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge