A început specula cu ţigări

By | 1 iulie, 2010
Distribuie prietenilor!

„Ţigări, domnu’?!”, „Ţigări avem, haideţi la ţigări!” Asta ai fi auzit la tot pasul dacă treceai azi prin zona Pieţei Obor din Bucureşti. Am trecut pe acolo cu nişte treburi de rezolvat şi am zărit la un moment dat o mulţime de oameni care se îngrămădeau. M-am apropiat să văd ce se întâmplă. O ţigancă tânără cu o basma cusută cu bănuţi aurii împărţea de zor pachete de ţigări de diferite mărci.

Am mers mai departe şi la câţiva paşi mai încolo mă acostează o alta, tot cu ţigări. Mai merg puţin şi văd încă una, rezemată de o tarabă, cum îmbia trecătorii cu pachete de ţigări.

Ca de obicei ţiganii ştiu să profite de orice oportunitate ivită pentru a face bani. De data asta au „mirosit” faptul că majorarea TVA la 24% va crea orecare isterie în rândul „românilor proşti”, aşa că au cumpărat masiv ţigări înainte de majorare, pentru a specula astăzi diferenţa de preţ. De aici singurele care vor pierde sunt magazinele care vând marfa corect, multe dintre ele fiind închise azi „pentru schimbare de TVA”, aşa cum am văzut câteva afişe prin cartier.

Pe când specula cu zahăr, ulei, orez sau cafea?

O părere la “A început specula cu ţigări

  1. VictorCh

    De ce ar schimba o marfa quasi-neperisabila si cu valoare mare la volum SI MAI ALES GREUTATE mica (si cu care s-au obisnuit deja de mult) si s-ar cocosa sub kilograme carand o marfa cu care nu-s obisnuiti, pt care nu au legaturile facute (si cu furnizori, si cu clienti)?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge