Să stingem luminile pentru îngeraşi

By | 19 august, 2010
Distribuie prietenilor!

Jurnaliştii de la Antena 3 şi emisiunea de ştiri „Observator” au lansat ieri o campanie în memoria copiilor nou-născuţi care au murit în incendiul de la maternitatea Giuleşti. Campania, intitulată „Lacrimi pentru îngeri„, a avut sprijin şi din partea autorităţilor. Deşi poate pare bine intenţionată, această acţiune mi se pare ipocrită şi total neinspirată.

În primul rând, moartea a 5 nou-născuţi este o tragedie pentru familiile implicate, rude, prieteni şi cunoştinţe, dar în niciun caz nu este o dramă naţională. Dramă naţională este atunci când anual mii de tinere fete avortează pentru că nu sunt pregătite să devină mame. Dramă naţională sunt copiii născuţi la termen şi azvârliţi imediat la toaletă sau la ghena de gunoi de mame degenerate. Dramă este atunci când copii de câţiva anişori sunt omorâţi în bătaie de părinţi alcoolici doar pentru că plâng prea mult sau cer de mâncare. Dar în cazul de faţă acţiunea arată ipocrizie. În plus nu-mi dau seama ce folos practic are şi ce rezultate sunt urmărite.

În al doilea rând ideea de a stinge lumina în memoria copiilor decedaţi este neinspirată, deoarece vine în contradicţie cu tradiţia creştină care spune că, atunci când cineva moare, trebuie să-i pui la cap o lumânare, pentru a avea lumină pe drumul spre lumea de dincolo. Tot la creştinii ortodocşi există obiceiul ca în noaptea Sfintelor Paşti, să fie lăsată lumina sprinsă în toate camerele din casă. Prin urmare, a stinge lumina pentru „îngeraşi” seamănă mai mult cu o reeditarea a Orei Pământului, decât cu o comemorare e micuţilor care au avut neşansa unei vieţi atât de scurte pe acest pământ.

3 păreri la “Să stingem luminile pentru îngeraşi

  1. Pingback: Să stingem luminile pentru îngeraşi - Ziarul toateBlogurile.ro

  2. DeeDee

    Sunt de acord cu tine. Nici mie nu mi se pare inspirat gestul. Cred ca singurul lucru care ar mai putea conta ar fi sa fie trasi cu adevarat la raspundere cei vinovati.
    .-= DeeDee´s last blog ..Postare personala =-.

  3. Pingback: Cazul Giulesti – tragedie -da, drama nationala – nu! | Blogul Cojocarilor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge