Mai foloseşte cineva casete audio?!

By | 20 octombrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Îmi amintesc că prin anii ’90 eram un mare colecţionar de muzică pe casete audio. Într-un timp chiar am lucrat la o firmă care se ocupa cu producţia şi comercializarea de casete audio şi CD-uri şi aveam acces la mai toată muzica românească şi străină, exceptând, bineînţeles, manelele. Mai mult, eram un client fidel al tarabelor de la Piaţa Romană şi Piaţa Universităţii, unde se vindeau casete audio cu muzică din cele mai diverse genuri, dar în special rock.

Astăzi nu prea am mai văzut/auzit pe cineva să fi ascultat/cumpărat muzică pe acest gen de suport. Nici nu m-am uitat atent prin magazine să văd dacă se mai găsesc astfel de produse. Voi ce ziceţi? Când aţi ascultat ultima oară o casetă audio?

caseta basf

3 păreri la “Mai foloseşte cineva casete audio?!

  1. Marius

    Ieri am ascultat ultima data o caseta audio. Mi se pare un mediu bun de stocare audio in ceea ce priveste durabilitatea in timp. Am casete de vreo 25 de ani si merg fara probleme. Au dezavantajul in cea ce priveste accesarea ei, ca este secventiala dar cred ca mai merita folosite. Sunt mai aprope de adevar traspune muzica asa cum este nu prin calcule matematice. Nu se compara un CD cumparat gol cu o caseta goala, va tine mai mult caseta audio. Imi aduc aminte de primul casetofon facuse un canal adanc in capul de redare si ma miram de ce nu se aude il folosisem la greu timp de 15 ani. Fiabilitate este punctul forte in cazul inregistrarii pe benzi magnetice atat a aparatului cat si casetei.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Totuşi în timp scade calitatea sunetului, în sensul că se atenuează frecvenţele înalte la redare.

  3. Marius

    Ai dreptate scade calitatea casetei dar si a discului. CD-urile se aud uneori cu pacanituri daca sunt zgariate sau oxideaza in timp. Se aud excelent daca sunt intretinute excelent de bine. Calitatea redarii este mai mare pe CD decat pe caseta totusi merge pe la 20Khz daca nu ma insel dar suficient. Urechea omului nu aude frecvente mai inalte. Inca mai folosesc ambele tipuri de stocare cat si calculatorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge