Femeia care vorbeşte la mobil într-un film din 1928

By | 31 octombrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Aseară am văzut la OTV, difuzat “în buclă” timp de câteva ore încontinuu, filmuleţul cu femeia surprinsă într-o dublă a filmului “Circus” realizat de Charlie Chaplin în 1928. Femeia pare, după gesturi şi după obiectul pe care îl ţine la ureche, să vorbească la un… telefon mobil.

Filmuleţul îmi este cunoscut de ceva timp şi a fost lansat pe Internet de regizorul irlandez George Clarke. Acesta, conform afirmaţiilor sale, a descoperit secvenţa din întâmplare pe un DVD cu filmul respectiv, aceasta nefăcând parte din filmul propriu-zis, dar fiind găsită printre dublele trase în timpul filmărilor. Opinia lui Clarke este că femeia în cauză ar fi o călătoare în timp.

O explicaţie pe care unii dintre cei care au vizionat filmuleţul de pe Youtube ar fi că femeia ar purta un aparat auditiv, cu o formă mai neobişnuită, inventat de firma Siemens în 1924. Oricum varianta cu telefonul mobil nu stă în picioare, pentru simplul motiv că la acea dată nu exista infrastructura unei reţele de telefonie mobilă şi deci presupusa călătoare în timp nu avea cu cine să vorbească. Sau poate posedau Illuminati de la acea vreme o reţea mobilă secretă?! 😆

Toată această poveste mi se pare o aberaţie sau o găselniţă de marketing, un viral bine gândit. Cred acest lucru pentru că nu este prima dată când astfel de poveşti sunt aruncate pe piaţă. Nu demult făcea vâlvă pe Internet o fotografie din 1940, în care apărea un bărbat îmbrăcat în haine din zilele noastre şi purta la gât un aparat foto modern.

calator in timp 1940

O părere la “Femeia care vorbeşte la mobil într-un film din 1928

  1. carameaua

    la cate „gadget-uri” detinem la ora actuala totul e posibil. de la integrarea imaginii in respectiva pelicula, de la un „remake” al filmului, sau chiar un dispozitiv de inregistrare (ma gandesc eu logic) de la vremea aceea.
    😛

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge