Îmi amintesc primul meu telefon mobil pe care l-am achiziţionat în 2002. Era un Alcatel One Touch Easy, care făcuse mare senzaţie atunci când fusese lansat pe piaţă. Cu un ecran în mod text cu doar 3 linii, cu antenă exterioară şi cu designul său butucănos, semnăna mai degrabă cu un walkie-talkie decât cu un telefon. Bateria din dotare nu dura mai mult de 3 zile şi singurele lucruri pe care puteam să le fac cu el erau apelurile vocale şi SMS-urile.
Astăzi, pe piaţă se găseşte o gamă foarte diversificată de telefoane mobile, care satisfac cele mai variate gusturi şi necesităţi. Totodată, termenul de telefon mobil începe să devină tot mai nepotrivit pentru descrierea acestor gadget-uri, mult mai în ton cu realitatea de azi fiind denumirea de dispozitiv de comunicaţie mobil (mobile communication device). Acest lucru se datorează faptului că funcţia de telefonie mobilă este doar una dintre multele alte posibilităţi de comunicare, de care beneficiază astăzi un dispozitiv, numit generic „telefon mobil”.
Dacă ar fi să mă gândesc la produsul care înglobează şi sintetizează cele mai noi şi avansate tehnologii din domeniul comunicaţiilor şi al electronicii, m-aş opri cu siguranţă la iPhone 4. Cred că nu mai este secret pentru nimeni succesul extraordinar pe care l-a avut în domeniul comunicaţiilor mobile şi nu numai, extraordinara invenţie numită touchscreen (ecran tactil), care a revoluţionat piaţa terminalelor mobile şi însăşi ideea în sine de telefon. Nu mai miră pe nimeni posibilitatea accesului la Internet (3G) de pe astfel de dispozitive, conectivitatea wireless, bluetooth, schimbul de date cu un computer prin USB, posibilitatea existenţei unui sistem de operare, sub care să ruleze diverse aplicaţii, jocuri şi servicii, iar faptul că poţi face fotografii sau înregistra clipuri video cu un telefon, a devenit de-a dreptul banal.
Când toată lumea credea că nu se mai poate aduce nimic nou faţă de modelele anterioare, iPhone 4 (16 GB) vine cu o serie de noutăţi care surprind din nou utilizatorii: apelul video (FaceTime), ecranul retină, cu un număr de pixeli de 4 ori mai mare, ce face imposibilă distingerea pixelilor individuali, multitasking-ul (rularea mai multor aplicaţii simultan), înregistrarea video în format HD şi posibilitatea editării ei direct pe telefon, cameră de 5 Mega pixeli cu blitz LED şi multe altele.
Noul iPhone este echipat un procesor Apple A4 la 1 GHz, iar sistemul de operare folosit este iOS 4. Bateria de tip Litiu-Polimer cu care este dotat are un amperaj de 1420 mAh, asigurând o autonomie care satisface cerinţele celor mai diverşi utilizatori.
Puteţi achiziţiona acestă bijuterie tehnologică, la un preţ promoţional, de la magazinul online Evomag.
Mda.
Cu doua mici amendamente:
1) Aceste telefoane se numesc SMARTPHONE
2) Nu iPhone 4 a adus multitasking-ul pe iPhone ci iOS 4.0 care este disponibil de dinaintea aparitiei telefonuli mai sus mentionat si ruleaza foarte bine si pe un iPhone 3Gs.
In rest, s-auzim numai de bine.
.-= Lucian´s last blog ..Relativitate duratei vietii =-.
Am impresia că nu ai înţeles în ce gen se încadrează acest articol şi care este scopul său. Din punct de vedere tehnic ai dreptate sub anumite aspecte, dar eu mă refer aici strict la iPhone 4 şi la punctele forte ale acestui produs pe care vreau să le scot în evidenţă. 🙂
Cât despre smartphone-uri… da, aşa se numesc, dar în vorbirea curentă oamenii le spun tot telefoane, cel puţin în România.
Hmmmm… la cum este scris articolul mi s-a parut ca este reclama… :D.
Si nu cred ca m-am inselat. Dar nu conteaza, pentru acest produs este unul care merita laudat de toata lumea. Eu, momentan am un iPhone 2G si un iPhone 3Gs… dar cu siguranta in viitorul apropiat am sa imi achizitionez si un iPhone 4.
.-= Lucian´s last blog ..Relativitate duratei vietii =-.