Mercur retrograd din 10 decembrie

By | 9 decembrie, 2010
Distribuie prietenilor!

Începând de mâine şi până pe 30 decembrie, planeta Mercur întră în mişcare aparent retrogradă. Acest lucru înseamnă, pentru neiniţiaţi, că astrul va avea o mişcare pe zodiac în sens opus faţă modul de deplasare normal.

Retrogradarea lui Mercur nu este un eveniment astrologic neobişnuit, acesta producându-se de 4 ori într-un an. Ce vreau să vă spun de această dată este fenomenul pe care l-am observat personal, de fiecare dată, când are loc o retrogradare a lui Mercur sau Jupiter.

După cum se ştie, planeta Mercur este legată de comunicare, călătorii şi studii în principal. La fel Jupiter, pe lângă rolul său de “mare benefic”, de planetă a norocului, este legat de asemenea de comunicare şi călătorii dar la un nivel “macro” dacă putem spune aşa. Mercur afectează la un nivel mai mic şi este legat mai mult de viaţa individuală, în vreme ce Jupiter influenţează şi la nivel social şi pe zone mai extinse (ţări, oraşe, instituţii).

Observaţia mea este legată de Internet şi de activitatea mea în online. Am observat că, înainte de intrarea în retrogradare sau ieşirea din retrogradare a planetelor Mercur şi Jupiter, are loc o creştere rapidă şi accentuată a traficului, urmată de o scădere la fel de bruscă, după un maxim care durează vreo 2 – 3 zile.

Ultima dată am observat acest fenomen în jurul datei de 5 noiembrie, când Jupiter a ieşit din mişcarea retrogradă de până atunci. Evenimentul a coincis cu moartea poetului Adrian Păunescu şi mi-a adus un record de trafic de 1292 de vizitatori unici şi un număr de 2088 de afişări. La fel se întâmplă şi în aceste zile când Mercur este staţionar şi se pregăteşte pentru cele 3 săptămâni de retrogradare. Recordul, mai mic de această dată, a fost realizat pe 7 decembrie când am înregistrat 678 de unici şi vreo 1200 şi ceva de afişări. Acest fenomen se repetă cu precizie de fiecare dată.

În rest pe parcursul perioadei de retrogradare al celor două planete, se observă, în cazul Internetului, valori mai modeste ale traficului, comentarii mai puţine pe blog, postări mai puţine pe Twitter şi alte reţele social media, la care se mai adaugă şi unele întreuperi ale serviciilor online (cade netu’) 😆 , paginile se încarcă mai greu etc.

Pe plan general apar probleme de comunicare (spunem ceva şi interlocutorul înţelege altceva), blocaje în trafic, accidente auto, căderi ale reţelei de curent. Apar probleme legate de semnarea unor acte, contracte, plătirea unor facturi restante, ori încep sesiunile de examene (în facultate aproape de fiecare dată când eram în sesiune, Mercur era retrograd). Tot în această perioadă este posibil să întâlniţi sau să fiţi sunaţi de persoane pe care nu le-aţi mai văzut de multă vreme.

O părere la “Mercur retrograd din 10 decembrie

  1. Pingback: Mercur retrograd din 10 decembrie - Ziarul toateBlogurile.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge