Îmi plac filmele lui Terry Gilliam

By | 23 ianuarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Terry Gilliam m-a cucerit definitiv după ce a văzut filmul Brazil (1985), probabil cea mai mare capodoperă a sa. În afară de acesta am mai văzut, din creaţiile sale, „Regele pescar” (1991), „Fraţii Grimm” (2005), „Fear and Loathing in Las Vegas” (1998), iar ultimul, pe care tocmai l-am văzut este „The Imaginarium of Doctor Parnassus” (2009).

Ce mă fascinează cel mai mult la creaţiile cineastului american sunt lumile fantastice pe care acesta le creează şi bogata sa imaginaţie, care ar putea fi egalată doar de cea a lui Tim Burton. Spre deosebire de acesta din urmă, Gilliam trimite un mesaj filosofic şi uman mult mai profund, asemănându-se în această privinţă mai mult cu ceea ce realizează Guillermo del Toro în „Labirintul lui Pan” (2006). Mai este vorba apoi şi de alegerea în distribuţie a unor actori talentaţi şi charismatici ca Johnny Depp, Heath Ledger, Jonathan Pryce sau Robin Williams, care pun foarte bine în valoare personajele complexe din aceste filme.

Visul meu este să parcurg toată filmografia lui Terry Gilliam, dar unele filme cred că sunt foarte greu de găsit, mai ales cele de început de prin anii ’70 – ’80. 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge