Pe români cel mai tare îi doare la subtitrare

By | 8 mai, 2011
Distribuie prietenilor!

În ultimii doi ani am fost puşi la grea încercare de către guvernanţi: reduceri de salarii cu 25%, creşterea TVA cu 5%, un nou Cod al Muncii care ne transformă în sclavi pe plantaţie şi multe altele. Conaţionalii noştri nu s-au supărat prea tare şi nu au luat atitudine pentru aceste grave încălcări ale drepturilor şi libertăţilor lor. Chiar şi sindicatele au protestat mai mult de formă şi la mişto, cu dansuri ale pinguinului şi petreceri câmpeneşti.

Iată că a venit Victor Socaciu cu o propunere de lege care obligă televiziunile să înlocuiască subtitrarea filmelor difuzate cu dublare de voce. Am fost uimit de reacţia imediată şi violentă a opiniei publice atât în presă, cât şi în mediul online, pe reţelele „social media”, pe bloguri, site-uri, forumuri etc.

Toate ziarele, televiziunile şi site-urile lor au reacţionat imediat cu numeroase articole despre opinii contra acestei legi. Pe Twitter au apărut, la câteva ore de la apariţia ştirii despre iniţiativa lui Victor Socaciu, hashtag-uri dedicate, bancuri şi parodii, care au circulat într-o mare veselie. Pe site-uri, bloguri sau forumuri, sute de comentarii prin care vizitatorii se declarau împotriva dublării filmelor, aduncând numeroase argumente contra. S-au făcut şi petiţii online împotriva acestei legi!

De aici trag concluzia că pentru noi, ca popor, divertismentul este o necesitate vitală, fără de care viaţa ni se pare imposibilă. Pentru români circul este mult mai important decât pâinea. Putem răbda cu salarii mai mici, putem munci ca sclavii, ne putem lăsa furaţi zi de zi de cei de la putere, putem fi insultaţi de preşedinte, dar când vine vorba de filme şi televizor, imediat răbufneşte în noi simţul civic şi spiritul revoluţionar. Sunt convins că, dacă această lege va trece de Parlament şi va fi promulgată de Traian Băsescu, se va declanşa imediat o adevărată revoluţie, cu milioane de oameni ieşiţi în stradă, gata să-şi dea viaţa pentru dreptul la filme subtitrate! 😆

3 păreri la “Pe români cel mai tare îi doare la subtitrare

  1. Ion de la Chiuiesti

    Lasand deoparte reactiile de pe internet si judecand la rece, propunerea lui Victor Socaciu mi se pare cam idioata. Nu am chef sa-l vad pe Anthony Hopkins vorbind cu accent oltenesc sau moldovenesc!
    Ion de la Chiuiesti´s last blog post ..O bucurie tampa!

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Am mai scris şi eu că nu sunt de acord cu această lege din mai multe motive. Totuşi, patriot cum îl ştiu pe Victor Socaciu, cred că intenţia lui a fost bună. 🙂

  3. Carmen

    „Patriot”?!?!Inseamna ca Dvs. nu cunoasteti semnificatul acestui cuvant!
    Nu e decat un mason mizerabil, de ultima speta, care, asa ca mai toti politicienii din ziua de azi, a ajuns printr-o conjunctura, nefericita pentru noi, in situatia de a propune cretinisme derivate din IQ-ul lui de dobitoc!!!!!!!!Acest proiect de lege nu e decat una dintre numeroasele palme aplicate culturii, educatiei, integritatii poporului roman, de catre alessii sai.
    Mi-e scarba de mocirla in care au ajuns sa se balaceasca unii dintre conationalii nostri!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge