Ce părere aveţi despre Evolio EvoTab?

By | 31 martie, 2011
Distribuie prietenilor!

În activitatea mea zilnică de documentare, ca blogger şi în general, trebuie să citesc un mare număr de articole, cărţi, am de făcut traduceri, ceea ce necesită mult timp, capacitate de procesare rapidă a informaţiei, disponibilitate etc. De aceea am mare nevoie de un dispozitiv mobil, gen e-book reader sau tabletă, care mi-ar uşura mult munca şi m-ar scuti de dependenţa totală de calculator.

Pentru că un iPad are un preţ prohibitiv, fiind accesibil doar pentru „orice român”, aşa ca Emil Boc, eu nefiind un român ca Emil Boc nu pot să îmi cumpăr acest gen de gadget, fie el iPad, sau alt produs din aceeaşi categorie (Samsung Galaxy Tab).

Dar cum am nevoie de aşa ceva la fel cum peştele are nevoie de apă, am căutat soluţii mai ieftine, dar la fel de bune, sau chiar mai bune decât simadicosul iPad. Aşa am dat peste Evolio EvoTab, o tabletă românească bazată pe sistemul Android, care costă doar 700 RON! Diferenţa majoră dintre aceasta şi iPad este că necesită un stylus pentru a fi utilizată, acest lucru, făcând tastarea rapidă mai dificilă, dar neajunsul poate fi remediat prin ataşarea unei tastaturi externe sau a unui mouse, prin intermediul portului Usb cu care este prevăzută.

Tableta poate fi folosită pentru navigare pe Internet, ca player multimedia, ca e-book reader, ca agendă şi organizator pentru oamenii de afaceri, funcţionalitatea sa putând fi extinsă prin instalarea de diverse aplicaţii de pe Android Market. Are o autonomie de până la 15 ore fără wireless şi permite conectarea la Internet prin Wi-Fi sau 3G.

Mai există şi o a doua variantă, Evolio EvoBook, un e-book reader cu ecran E-ink şi cu o autonomie de aproximativ 15 zile. Un alt avantaj al său este acela că permite citirea a unui număr mare de formate de fişiere (PDF, CHM, EPUB, TXT, HTM, HTML, RTF, PDB, DJVU, DJV,iw44,  iw4, FB2, OEB, PRC, MOBI, TCR, OPF), fără a fi dependent de un site proprietar, aşa cum este cazul la Amazon Kindle. Acest dispozitiv are şi suport pentru limba română şi costă doar 639 RON. 😉

Totuşi o tabletă are mai multe facilităţi, aşa că nu ştiu pe care să o aleg din cele două… Oricum nu am bani acum pentru nici una, dar aşa ca idee, le-a încercat cineva? 🙂

5 păreri la “Ce părere aveţi despre Evolio EvoTab?

  1. ionut

    tableta este foarte ok,extrem de usor de utilizat si cu o autonomie extrem de generoasa.

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Pe mine mă interesează cel mai mult dacă poţi să scrii pe blog de pe ea, sau dacă are vreo aplicaţie de tip notepad, ca să poţi redacta texte.

  3. ionut

    Da merge,acum scriu de pe tableta!pt editare text exista doctogo pe market plus altele care fac acelasi lucru.

  4. Dan Tănăsescu Post author

    Pe mine mă interesează mai mult să scriu articole pentru blog. Ştiam că poţi să comentezi, să scrii pe Twitter sau Facebook. Am găsit şi câteva aplicaţii de editare text free. Mişto! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge