AR Drone, o altă inutilitate costisitoare

By | 23 februarie, 2011
Distribuie prietenilor!

Ne place să ne lăudăm cu avansurile tehnologice uluitoare ale societăţii în care trăim şi considerăm că este absolut firesc ca zilnic să moară copii în Congo, în galeriile de mină din care se scot minereuri de metale rare. Toate acestea pentru a avea, noi occidentalii, la dispoziţie tot felul de gadget-uri electronice, din ce în ce mai sofisticate.

Numai că, dacă stai să gândeşti cu mintea unei persoane adulte şi cu inteligenţă medie, avantajele pe care le oferă tehnologiile de ultimă oră nu prea sunt în domeniul utilităţii practice, ci se află mai mult în sfera divertismentului şi al jucăriilor pentru adulţi.

Un astfel de exemplu este şi AR Drone, quadrocopterul teleghidat prin intermediul iPhone, recent introdus de Orange şi Parrot pe piaţa din România. AR Drone este, aşa cum spuneam, un fel de elicopter teleghidat care poate fi manevrat prin intermediul unui iPhone, iPod sau iPad, folosind sistemul Wi-Fi încorporat. Jucăria dispune de patru elice şi două camere video, care permit manevrarea foarte uşoară a sa de pe ecranul tactil al iPhone-ului. Pentru a putea folosi acest dispozitiv, trebuie instalată aplicaţia AR.FreeFlight, care poate fi descărcată gratuit din meniul App Store al iPhone/iPod touch/iPad. AR Drone poate fi achiziţionat la un preţ de 319 euro.

Dacă stăm bine să ne gândim chiar şi iPhone şi în general majoritatea gadget-urile cu touchscreen sunt de fapt nişte jucării scumpe pentru adulţi, care, pe lângă efecte vizuale şi ecranul tactil nu oferă multe facilităţi în plus faţă de un smartphone obişnuit, din generaţiile mai vechi.

7 păreri la “AR Drone, o altă inutilitate costisitoare

  1. Inspectorul

    Faptul ca in vremurile astea distractia e mai importanta in societatea vestica, arata ca suntem la apogeul civilizatiei si la un pas de declinul acesteia :).

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Problema e că se fac tot mai mulţi bani pe seama imaturităţii unora şi nu se oferă omenirii lucruri cu adevărat utile, care să justifice costurile. Să dai 319 euro pe o jucărie mi se pare prea mult.

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Ar trebui ca afacerile şi banii să nu devină un scop în sine şi să fie gândite şi pentru a aduce ceva cu adevărat folositor oamenilor.

  4. Bazaconii

    Masa monetara internationala e relativ constanta si ar trebui sa aiba acoperire in resurse. Daca nu dai bani pe AirDrone, ii dai pe altceva. Cu siguranta se fac si lucruri utile, dar e nevoie si de gadgeturi ca altfel te plictisesti.
    Bazaconii´s last blog post ..Dadwich – Cadou pentru EL

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Nu ai înţeles ideea şi nu mai insist. Referitor la masa monetară, aceasta nu este deloc constantă, este creată din datorie, nu este raportată deloc la resurse şi este controlată de finanţiştii internaţionali în funcţie de interesele lor. Acest gadget ar fi fost ok dacă ar fi costat 50 de dolari sau chiar mai puţin, dar să investeşti tehnologie de ultimă oră pentru a crea jucării scumpe mi se pare o prostie. Uite, eu de exemplu mi-aş dori o tehnologie care să-mi permită să-mi încarc telefonul sau laptop-ul o dată pe an şi în timpul ăsta să fac ce vreau cu ele fără să-mi fie frică că voi rămâne în pană. Asta ar fi ceva cu adevărat ceva util.

  6. musashimaru

    duceti va pe dudeiwantthat.com—–ca sa va mai racoriti…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge