Imensa ipocrizie a societăţii americane

By | 15 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

America a intoxicat întreaga lume cu propaganda sa care răspândeşte mitul succesului individual, cu tone de cărţi de dezvoltare personală, prin miile de “speakeri” motivaţionali, care propovăduiesc doctrina gândirii pozitive, a respectului de sine şi a mentalităţii de învingător. Inclusiv în România a apărut această modă care are destul de mulţi fani şi la noi.

Şi ce se întâmplă în realitate în societatea americană?! Samantha Shaw, o fetiţă de 7 ani a fost dusă la New York de mama ei, pentru a suferi o operaţie estetică la urechi, deoarece era hărţuită şi brutalizată de colegii de la şcoală. Lucrul care m-a ingidnat cel mai tare este că psihologii au considerat această operaţie oportună, deoarece în caz contrar copilul ar fi mai puţin popular, lucru care i-ar afecta dezvoltarea propriei identităţi.

Deci pe de-o parte promovăm respectul de sine, atitudinea de învingător şi gândirea pozitivă, iar pe de altă parte dezvoltăm o industrie a chirurgiei plastice, chiar şi pentru copii, pentru a ne conforma standardelor impuse de presiunea societăţii consumeriste, bazată pe aparenţe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge