Paşte în ţigănie

By | 24 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

Locuiesc într-un cartier al capitalei unde numărul ţiganilor este destul de mare. Nu chiar ca în vestitele ghetouri Ferentari şi Rahova, dar oricum cu mulţi ţigani, mai ales din categoria celor care vând flori.

De aceea şi Sfintele Paşti au aici o coloratură specială. Încă de ieri, pe stradă defilau grupuri de ţigani tineri care îşi etalau telefoanele mobile în mijlocul drumului, sau stăteau pe bordură cu o pungă de seminţe în mână şi comentau cu voce tare diverse aventuri de prin cârciumi, baruri, sau alte locuri unde este prilej de bătaie şi scandal.

Un puşti de vreo 18 – 20 de ani cu o darabană, bongos, sau cum îi mai zice tobei ăleia de se ţine la sub-braţ şi se bate cu palmele, stătea pe o bancă în faţa blocului bătea de zor ritmuri orientale, împreună cu alţi doi prieteni, pasând-şi pe rând instrumentul de percuţie. Apoi a pornit cu toată gaşca la plimbare pe străzi continuând să bată la tobă.

Azi, în ziua de Paşti, babuinul turbat de deasupra mea a început ziua cu manele date tare: un cântec despre Iri şi Columbeanca, Pepe şi Zăvoranca, apoi un recital cu Florin Salam care dădea dedicaţii la nuntă şi zbiera din toţi plămânii că el are “sistemul cel mai tare”.

Cam aşa se sărbătoresc Sfintele Paşti în ţigănie…

4 păreri la “Paşte în ţigănie

  1. o tipa

    Ok, si romanii sarbatoresc noaptea de Inviere in club si azi probabil cu gratare (si probabil tot vreo manea) sau in mall? deci…

    Nu e ca le tin partea, ca nici mie nu-mi place cind se string la biserica, cu seminte si galagie dar, nu doar ei fac „rele”

  2. Dan Tănăsescu Post author

    @o tipa: Eu nu fac decât să prezint o realitate din cartierul meu. Deocamdată nu am văzut niciun român să facă grătare pe aici, să asculte manele, sau măcar să dea muzica tare. Tu însă vrei să transformi asta în propagandă rasistă şi să te dai politic corectă, aşa cum e la modă acum. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge