Lasere în loc de bujii

By | 26 aprilie, 2011
Distribuie prietenilor!

O echipă formată din cercetători români şi japonezi sunt în tratative pentru scoaterea pe piaţă a unei tehnologii care va permite înlocuirea clasicelor bujii, de la aprinderea motorului automobilelor, cu lasere, fapt care ar reduce poluarea, prin arderea unui volum mai mare de amestec combustibil. Totodată este eliminat şi dezavantajul uzurii în timp al vechilor bujii, folosite la sistemul de aprindere prin scânteie.

Am citit această ştire în „Jurnalul naţional” care o preluase din ziarul britanic „Daily Mail”. Am intrat şi acolo să citesc articolul original şi am găsit un comentariu interesant:

Experts from Romania??? What are British scientists doing these days? We keep hearing that „British Scientists” and „British Education” is supposedly the best in the world, but what did they last invent?

Kendo, Bedford, 26/4/2011 1:56

În traducere sună cam aşa:

Experţi din România??? Ce fac savanţii britanici în zilele noastre? Tot auzim că “savanţii britanici” şi “educaţia britanică” se presupune că sunt cele mai bune din lume, dar ce au inventat ei ultima oară?

Deci, până la urmă, obiceiul de a ne denigra singuri, nu ne este specific nouă românilor! Chiar şi britanicii îşi toarnă cenuşă în cap, în vreme ce pentru noi sunt sunt “miezul din dodoaşcă”, ca să-l citez pe Mircea Badea. 😆

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge