Armata britanică plănuieşte să atace Iranul

By | 3 noiembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Forţele armate din Marea Britanie îşi intensifică planurile de urgenţă pentru o potenţială acţiune militară împotriva Iranului pe fondul îngrijorării crescânde cu privire la programul Teheranului de îmbogăţire a uraniului, informează The Guardian.

Ministerul Apărării consideră că SUA poate decide să accelereze planurile pentru atacuri cu rachete care vizează unele facilităţi-cheie iraniene. Oficialii britanici spun că dacă Washingtonul va face presiuni în continuare, va solicita, şi va primi ajutorul militar al Marii Britanii pentru orice misiune, în ciuda unor profunde rezerve din interiorul guvernului de coaliţie.

În aşteptarea unui potenţial atac, strategii militari britanici examinează cele mai bune locuri de desfăşurare a navelor Marinei Regale şi a submarinelor dotate cu rachete de croazieră Tomahawk în lunile următoare, ca parte a ceea ce ar putea fi o campanie aeriană şi maritimă.

De asemenea, ei cred că SUA ar trebui să ceară permisiunea de a lansa atacuri de la Diego Garcia, teritoriu britanic din Oceanul Indian, pe care americanii l-au mai folosit anterior în conflictele din Orientul Mijlociu.

Sursa: PrisonPlanet.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge