Proteste violente în Piaţa Universităţii

By | 7 decembrie, 2011
Distribuie prietenilor!

Câteva sute de foşti revoluţionari au protestat în această dimineaţă în Piaţa Universităţii din Bucureşti, nemulţumiţi de noua lege, care prevede tăierea indemnizaţiilor. Unii dintre ei susţin că jandarmii au folosit forţa şi gaze lacrimogene, însă Jandarmeria a negat acest lucru.

La acţiune au participat reprezentanţi ai Blocului Naţional al Revoluţionarilor, unde preşedinte de onoare este Ion Iliescu.

Protestatarii au cerut demisia Guvernului şi organizarea de alegeri libere. Ei au strigat “România, trezeşte-te!”, “Libertate”, “Jos Guvernul Boc”, “Noi de-aicea nu plecam”.

Jandarmii i-au rugat pe cei de la televiziunea B1 TV, contestată de manifestanţi, să părăsească zona, mai ales după ce un operator B1 TV a fost scos din mâinile protestatarilor.

Drept urmare B1 TV au publicat o ştire în care spune că organizatorul protestului ar fi Dorian Lazăr Maior, un fost deputat PSD.

În perioada 2000 – 2004, Dorin Lazăr Maior a fost ales deputat pe listele PSD. În luna martie a acestui an, Maior a semnat un protocol între Blocul Naţional al Revoluţionarilor şi sindicate, dar măsura a fost contestată de revoluţionarii de la Timişoara.

În aceeaşi manieră au tratat subiectul Evenimentul Zilei şi HotNews, semn că presa băsistă se află mereu la datorie. Pentru B1 TV protestul nu a fost violent, ci doar “spontan”, între ghilimele, iar pentru HotNews a fost “neautorizat”, adică dacă vrei să protestezi trebuie întâi să ceri voie de la stăpâni şi să primeşti aprobare.

O părere la “Proteste violente în Piaţa Universităţii

  1. Alex

    Proteste si manifestatii in zilele de azi? Suna a trasul cu prastia intr-un geam securizat:)) Grecii au scapat de probleme daca au iesit in strada? Ar trebui scos un tratat de sociologia manifestatiilor, pe bune. Dar ar fi culmea ca lumea sa iasa cu el in strada, tinandu-l in mana ca pe o Biblie:-j Diferenta dintre manifestatie si actiune e ca cea dintre cainele care latra si cel care musca…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge

Copyright © 2009 - 2021, Dan Tănăsescu
Copierea articolelor fără aprobare este interzisă.
Iconic One Theme | Powered by Wordpress