Guvernul reduce ajutoarele sociale

By | 7 ianuarie, 2012
Distribuie prietenilor!

După amputarea salariilor şi a pensiilor, precum şi a ajutoarelor pentru copii, de la 1 ianuarie 2012 vor fi tăiate şi ajutoarele sociale. Indicatorul pe baza căruia se calculează indemnizaţiile va fi scăzut de la 700 la 500 de lei.

Măsura este cu atât mai dură şi de nesuportat, cu cât, şi anul trecut, Regimul Băsescu a decis ca indicatorul pe baza căruia se stabileşte indemnizaţia de şomaj să fie schimbat, evident, în defavoarea românilor. Dacă până în prezent indemnizaţia de şomaj ar fi fost calculată la un salariu minim care, de la 1 ianuarie, este de 700 de lei, aceasta ar fi fost de 525 de lei, însă în baza modificării făcute anul trecut de Guvern, mai nou indemnizaţia de şomaj se calculează ca 75% din acest indicator social de referinţă de 500 de lei. Este vorba de 375 de lei, ceea ce înseamnă că şomerii primesc cu 150 de lei mai puţin.

Şi alte venituri şi ajutoare sociale ar urma să fie reduse prin aceste calcule similare. Este vorba de venitul minim garantat, dar şi de ajutoarele pentru persoanele cu dizabilităţi.

Sursa: Surse.org

12 păreri la “Guvernul reduce ajutoarele sociale

  1. Dan Tănăsescu Post author

    Mai degrabă sunt măsurile unor imbecili care nu mai ştiu de unde să scoată bani pentru plata datoriilor.

  2. ChavaLito^

    eu oricum nu vad pe nimeni sa aibe un viitor in tara asta,chiar de asta abea astept sa imi iau bacul si sa plec dincolo,imi e mila de romanii cinstiti si harnici care au muncit o viata pentru o pensie de nimic care vor trebui sa moara in tara asta frumoasa care e facuta pilaf de niste oameni care merita sa fie spanzurati in public pentru toate deciziile care le’au luat.
    ChavaLito^´s last blog post ..Semne bune… de belciug

  3. Dan Tănăsescu Post author

    Cei care distrug azi România tocmai asta urmăresc, să-i alunge pe toţi tinerii din ţară. Dacă pleci, acţionezi exact conform planului lor. Deci nu e o soluţie!

  4. D. Cristescu

    Părerea mea este că „aleșii” n-ar trebui să mai STEA (la propriu și la figurat) in „Casa Poporului” și să plătim noi atâți bani numai pentru întreținere. Foarte curând vor fi numai 300 (Doamne ajută!). Ar trebui să se stabilească în alt sediu mai mic și pentru care noi, proștii, am plăti mai puțin. Oricum, chiar dacă s-ar întâmpla minunea asta, nu cred că banii economisiți ar fi îndreptați către sănătate sau învățământ ori ajutoare sociale, etc.

  5. Dan Tănăsescu Post author

    Nu numărul Parlamentarilor şi cheltuielile acestora e problema! Nu în banii ăia stă statul român. Asta e doar propagandă băsistă!

  6. cumnatu

    Guvernantii:niste porci!Dar si noi sau unii dintre noi prosti rau de tot!Am un exemplu care m-a zdruncinat:am oprit la posta din Jilava sa platesc ceva si o doamna isi ridica pensia de 4-5 sute lei si nu era foarte afectata,in schimb era afectata ca primarul fusese arestat.Primar care a cerut si el 500.000 euro spaga.Primar care se plimba cu un jeep Lexus,achizitionat bineinteles din salariul de bugetar si care consuma benzina cat bea boul apa.Primar pe care l-am cunoscut personal cand am trecut pe langa el si am avut obaznicia sa respiram acelasi aer din mosia lu” tasu adica primaria.Primarul bineinteles este UNPR,gasca ce pune umarul ca doamna sa fie muritoare de foame.Dar ea era suparata…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge