ACTA va transforma furnizorii de Internet în poliţie privată

By | 1 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Fragment dintr-un interviu acordat de Gheorghe Şerban, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Furnizorilor de Internet pentru ziarul Cotidianul:

Rep: Şi drumul spre iad e pavat cu bune intenţii?

Gheorghe Şerban: Din păcate, da! Se poate desfăşura un scenariu pe care eu l-aş vedea cam sumbru. Adică, se semnează ACTA de către toţi „actorii” implicaţi, în speţă se adoptă de către Parlamentul European, de Parlamentul României şi se transpun directivele în practică, sub formă de legi şi decizii. În această situaţie, aşa cum prevede articolul 27 aliniatul 4, orice deţinător de drepturi de proprietate intelectuală, persoană fizică sau juridică, poate să ceară unui furnizor de servicii electronice să-i furnizeze datele personale ale unui utilizator de Internet, motivând că acesta ar fi atentat la drepturile de proprietate şi ar utiliza elemente contrafăcute. Totul este foarte vag şi ne aflăm în sfera transformării ISP-istului (n.r. – furnizorului de servicii) în poliţie privată, pentru că ar trebui identificat utilizatorul în cauză prin mijloace specifice…

2 păreri la “ACTA va transforma furnizorii de Internet în poliţie privată

  1. Alex

    O ipoteza pe deplin paranoica ar suna avea urmatorul rationament:
    Masele, chiar infuriate, inca mai au ratiune, deci cu cat nemultumirea e mai mare, reactiile pot degenera in altceva, deci si finalitatea protestelor. In conditii de calm, e greu sa-l prostesti pe om si sa-i spui ca a iesit din strada din alt motiv decat cel in care crede.
    Criza globala afecteaza inegal populatiile, si se doreste nemultumirea tuturor, inclusiv a celor care traiesc pe net, se defuleaza pe forumuri, bloguri (alde mine), traind in cochilia lor. Pentru unii, daca au net, pot sa vada meciuri, emisiuni liveTV-cam la asta se reduce indicatorul de calitate al vietii lor. Cum sa-i nemultumesti decat bagand cenzura?
    O ipoteza: sistemul economic global (inca) se mentine, are nevoie de sclavi si nu de revolte. Ar putea fierbe lumea la foc mic ani buni. De ce se doreste reactii intense in masa?
    Ajung la comparatia cu un vas sub presiune, cum erau alea din aluminiu, cu supapa. Lumea fierbe in vas, si e destul sa pui supapa in directia in care vrei: pe acolo va iesi aburul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge