Şedinţă comună a guvernelor României şi Republicii Moldova

By | 23 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Pe data de 3 martie este programată la Iaşi şedinţa comună de guvern cu Republica Moldova, a noului cabinet condus de Mihai Răzvan Ungureanu, aceasta fiind prima acţiune de politică externă demarată de la înfiinţarea sa.

Scopul principal al întâlnirii este semnarea Planului de acţiune pentru implementarea Declaraţiei comune privind instituirea unui Parteneriat Strategic pentru integrarea europeană a Republicii Moldova. În afară de aceasta vor mai fi discutate o serie de proiecte comune în domeniul transportului şi energiei.

Această şedinţă, care trebuia iniţial să aibă loc în iunie anul trecut, la Galaţi, apoi a fost amânată pentru noiembrie, nu a mai avut loc în cele din urmă în 2011.

Moscova nu prea agreează această acţiune şi de aceea şi-a însărcinat susţinătorii din Republica Moldova să împiedice cu orice mijloace desfăşurarea şedinţei.

Membrii Cabinetului de Miniştri, care deţin cetăţenie română, riscă să fie alungaţi din ţară, dacă vor participa la şedinţa comună a Guvernelor din R. Moldova şi România, planificată pentru luna martie, la Iaşi, anunţă cu mânie proletară Partidul Social Democrat (PSD), una din făcăturile ruseşti cu pretenţii de partid de la Chişinău, care susţin că ideea organizării acestei şedinţe, „pe teritoriul ostil faţă de naţiunea moldovenească”, este una inacceptabilă.

Sursa: Romanian Global News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge