Întrebări esenţiale

By | 26 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Am citit azi un articol  pe Internet, care începea cu o serie de întrebări pe care oamenii nu prea şi le pun de obicei, iar unii  dintre noi nu au fost preocupaţi de ele nici măcar o singură dată în viaţă.

Cu toate astea, aceste întrebări sunt esenţiale pentru fiinţa umană care vrea să depăşească condiţia de „animal cu raţiune”.

1. Cine sunt eu şi pentru ce exist?

2. De unde suntem, unde mergem şi pentru ce am apărut aici?

3. E posibil oare să fi fost şi altă dată aici în lumea asta?

4. Putem oare să aflăm cine suntem noi şi ce reprezintă întregul univers?

5. De ce există suferinţă în lume şi e posibil oare să o evităm?

6. Cum putem atinge fericirea, perfecţiunea şi satisfacţia?

Sursa

4 păreri la “Întrebări esenţiale

  1. Alex

    Cine nu se prezinta la tribunal pierde prin neexercitarea unui drept, absenta fiind luata ca renuntare. Nu-i valabil in orice caz. Unii pot si peste zeci de ani sa-si ceara drepturile, nu exista o perioada (fie si 10 ani!) in care cine isi vrea teritoriul sa si-l ia, chiar si cu documente false. Apare deci intrebarea:
    7. De ce nu se stabileste un termen de gratie (sfarsitul lui 2012, sa zicem), dupa care nimeni sa nu mai primeasca inapoi proprietati mostenite, dobandite intr-un fel sau altul?
    P.S.: Daca te afli in situatia de a zbura de undeva pentru ca X era proprietar cu 3 secole-n urma, uiti de primele 6 intrebari.

  2. Cami

    Sunt lucrarea lui Dumnezeu,zidirea Sa,nascut in Christos pentru a face voia Lui(Efes.2,10).

    http://romoflorin.wordpress.com/identitate-in-hristos/

    «Am încercat de multe ori să-mi înţeleg destinul – zise el (preotul. Şi nu am reuşit. Am acceptat să fac parte din oştirea lui Dumnezeu şi tot ce am făcut a fost să încerc a le explica oamenilor de ce există mizerie, durere, nedreptate. Mă rog ca ei să fie buni creştini, iar ei mă întreabă: „Cum pot crede în Dumnezeu când există atâta suferinţă pe lume?”
    Şi încerc să explic ceea ce n-are nici o explicaţie, încerc să spun că există un plan, o bătălie între îngeri, şi că suntem cu toţii implicaţi în lupta asta. Încerc să spun că, atunci când un anumit număr de persoane vor avea destulă credinţă pentru a modifica scenariul acesta, toate celelalte – în toate colţurile planetei – vor beneficia de această modificare. Dar nu-mi dau crezare. Nu fac nimic.
    — Sunt ca munţii aceştia – am zis eu. Sunt frumoşi.
    Cine ajunge în faţa lor nu poate să nu se gândească la măreţia Creaţiei. Sunt dovezi vii ale iubirii pe care o simte Dumnezeu pentru noi, dar destinul acestor munţi este doar să stea mărturie. Nu sunt ca râurile, care se mişcă şi schimbă peisajul.
    — Da. Dar de ce să nu fim ca munţii?
    — Poate pentru că destinul munţilor trebuie să fie teribil – i-am răspuns. Ei sunt obligaţi să contemple veşnic acelaşi peisaj… » (Paulo Coelho, La râul Piedra am şezut şi-am plâns)

    Dumnezeu ne-a creat pentru fericire, dar noi prin neascultare am ales si alegem suferinta.

    Asadar cea mai buna intrebare ar fi:
    De ce nu-L ascultam pe Dumnezeu?
    Iisus ne-a dat o singura porunca: „Va dau o porunca noua: Sa va iubiti unii pe altii; cum v-am iubit Eu, asa sa va iubiti si voi unii pe alţii. Prin aceasta vor cunoaşte toti ca sunteti ucenicii Mei, daca veti avea dragoste unii pentru altii” (Ioan 13:34-35).

    Sunt multe exemple care demonstreaza ca nu avem dragoste unii pentru altii. Daca am avea, am evita suferinta.

    „Una din ilustraţiile hazlii din cântecele creştine ale negrilor spune că, încercând să participe la un serviciu divin într-o Biserică a albilor, un negru a fost luat pe sus şi aruncat grămadă în praful drumului. Pe când se ştergea încetişor, scuturându-şi hainele, cel umilit a auzit glasul Domnului: „Ce ţi s-a întâmplat Pete?” „M-au aruncat în stradă, Doamne”. „Ştiu, Pete”, a continuat Domnul, „şi Eu caut să intru în această Biserică de 15 ani şi nu am reuşit încă!””

    http://theophilos.3x.ro/Biblioteca/Carti/ONLINE/Grija%20de%20frati/5.%20Iubiti-va%20unii%20pe%20altii.html
    Cami´s last blog post ..RĂBDAREA

  3. io

    intr-o lume guvernata de frica si lipsuri e un lux sa cauti raspunsurile
    1. Cine sunt eu şi pentru ce exist? („o bucata de huma insufletita”)
    de unde sa stiu ca doar nu m-am creat singur

    2. De unde suntem, unde mergem şi pentru ce am apărut aici?
    idem 1

    3. E posibil oare să fi fost şi altă dată aici în lumea asta?
    si daca am mai fost la ce ma ajuta?

    4. Putem oare să aflăm cine suntem noi şi ce reprezintă întregul univers?
    intre a afla si a intelege e o foarte mare diferenta

    5. De ce există suferinţă în lume şi e posibil oare să o evităm?
    din pacate prezenta suferintei ne face sa invatam, odata ce am tras invatamintele din experienta neplacuta o vom ocoli automat

    6. Cum putem atinge fericirea, perfecţiunea şi satisfacţia?
    cautam astea 3 in afara pentru ca nimeni nu zice sa actionezi cu bucurie, ca tot ceea ce faci din bunatate e perfect si satisfactia nu vine din aprobarea celor din jur ci din multumirea ta sufleteasca

  4. Dan Tănăsescu Post author

    @Alex: Dintre cei care deţin puterea, cine ar avea interesul să stabilească acest termen de graţie, când mai sunt atâtea bunuri ale României de înstrăinat?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge