Acum „li s-a pus pata” pe ouă!

By | 28 februarie, 2012
Distribuie prietenilor!

Nu aţi observat că, înainte de fiecare mare sărbătoare creştină, apar de fiecare dată tot felul de probleme legate de produsele alimentare tradiţionale şi absolut indispensabile pentru petrecerea sărbătorii?!

Dacă se apropie Crăciunul pe toţi inspectorii îi apucă frenezia să descopere porci infestaţi cu trichinela sau pestă şi apar tot felul de probleme, care duc la o „criză a cărnii de porc”.

Anul trecut era nu-ştiu-ce problemă cu mieii, sau legat de modul de sacrificare şi comercializare a acestora, fapt ce a dus, în preajma Sfintelor Paşti, la scumpirea cărnii de miel. Acum li s-a pus pata pe ouă! Cică ouăle importate din Polonia ar proveni de la găini stresate şi asta nu face bine la sănătatea noastră!

11.000 de cofraje cu ouă stresate au fost confiscate de comisarii Gărzii Financiare. Marfa venea din Polonia, una dintre puţinele ţări europene care nu a îmbunătăţit cuştile păsărilor.

Acum urmau să fie vândute pe piaţa neagră din România de o firmă fantomă. Totul se întâmplă pe fondul crizei ouălor din magazine. De la începutul anului, preţurile au crescut de trei ori. Şi în cele mai multe magazine nu se găsesc deloc ouă.

Sursa: stirileprotv.ro

Am două mari nedumeriri:

1. De unde ştiau comisarii Gărzii Financiare că ouăle respective sunt stresate? Există vreun detector special?

2. Dacă se ştia că „95% din producţia de ouă din Polonia provine de la găinile crescute în cuşti neîmbunatăţite, interzise de Uniunea Europeană la începutul anului”, de ce se declanşează acest scandal abia acum, când suntem deja în Postul Paştelui?

Plus de asta ce i-o fi găsit şi pe ăştia de la UE să introducă această interdicţie tocmai la începutul anului? Să fie vorba de o campanie anti-creştină, sau doar o speculaţie comercială menită să umple buzunarele unor băieţi deştepţi, care văd în asta o „fereastră de oportunitate”?

3 păreri la “Acum „li s-a pus pata” pe ouă!

  1. Alex

    Polonezii sunt catolici, de ce-ar ciocni ortodocsii oua catolice de Pasti? LOL
    Pretul la OoO crescut de sarbatori tine de noul specific traditional romanesc, reductibil la „a trage un tun”. Tun trag cu totii, de la tzeparul pe care nu-l mai vezi niciodata (spera el) pana la micii si marii negustori. Doar avem si expresia care sa defineasca sistemul:”sula in coasta”.
    La noi se ieftinesc produsele cand sunt (aproape) stricate, n-avem treaba cu capitalismul si de fapt cu nimic. LOL again.

  2. Alex

    Ei sunt tunari de elita, dar nu ma mira; doar traim in mileniul tiraniilor democratice, merita scoasa o saga pe tema asta, la fel de inutila ca orice roman. Brrr…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge