Efectele nocive ale emisiilor GSM asupra organismului uman

By | 20 septembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

„This is London” din 6 august 2007 anunţă că Orange a acceptat să renunţe la turnul de antene montat pe acoperişul unei clădiri de 5 etaje din Londra, după ce şapte din locatarii blocului au fost diagnosticaţi cu cancer.

Rata de îmbolnăvire cu cancer în rândul locatarilor de la ultimul etaj al clădirii este de 20% (de 10 ori mai mult decât nivelul naţional de 2% din Marea Britanie).

Turnul de antene, un adevărat „tun cu microunde”, a fost montat în anul 1994, odată cu un altul ce aparţine companiei Vodafone. De atunci, rezidenţii din clădire se luptă cu cancerul, migrenele, şi alte probleme de sănătate care sunt cauzate de radiaţia cu microunde a turnului. Trei dintre locatari au murit de cancer, în timp ce alţi patru sunt diagnosticaţi cu cancer.

Atât Organizaţia Mondială a Sănătăţii cât şi alte agenţii au afirmat că nu există niciun risc de radiaţie de la astfel de turnuri de antene, astfel încât companiile nu au niciun fel de obligaţie de a renunţa la ele.

În august 2007, după o lungă „bătălie” prin tribunale, Orange a acceptat să îşi ia turnul de pe clădire şi să-l mute într-o altă zonă locuită, în apropierea unei biblioteci publice şi a unei şcoli.

Vodafone nu are de gând să renunţe la turnul său, şi chiar perfectează un nou acord de lungă durată cu locatarii blocului!

„Cu execpţia cazului în care locuieşti într-o zonă incredibil de îndepărtată, şansele sunt foarte mari pentru ca şi tu să fii bombardat zilnic, non-stop, cu unde radio sau microunde care poartă informaţie „negativă” ce subminează funcţionarea optimă a corpului tau”, afirmă dr. Mercola.

Aceste emisii de unde radio s-au intensificat în ultimii ani în mod exponenţial, atât datorită telefoniei mobile, dar şi noilor tehnologii Wi-Fi, WiMax, BlueTooth, etc. Pentru majoritatea oamenilor, stricăciunile datorate acestei expuneri non-stop la undele radio vor apare după ani sau chiar zeci de ani, ele nu sunt imediate.

În cazul expus, semnele cancerului au apărut pe parcursul celor 8 ani de la construcţia turnului si până la prima acţiune legală.

Probabil că nici nu realizezi că locuieşti în apropierea unui astfel de turn. Astfel de construcţii pot arăta ca atare, sau pot fi camuflate sub o aparenţă de copac. Dacă priveşti atent, vei găsi astfel de turnuri pe şcoli, blocuri, case sau chiar în parcuri.

Numai în SUA există peste 175.000 de astfel de turnuri, dar acest număr este preconizat să crească cu 48 % până în 2010, conform CTIA (Asociaţia Internaţională pentru Industria Telecomunicaţiilor fără fir).

De ce astfel de turnuri sunt periculoase?

Toată lumea este îngrijorată de efectele radiaţiilor de microunde emise de astfel de dispozitive, fie că sunt telefoane mobile sau instalaţii de antene. Experţii susţin însă că efectele termice generate de nivelele actuale de emisie sunt absolut neglijabile, sau chiar nu există.

Ceea ce nu se spune este însă că NU radiaţia în sine afectează corpul uman, pentru că ar fi nevoie de nivele foarte mari, ca în cazul cuptoarelor cu microunde.

Aproape toate efectele distructive observate asupra biologicului provin de la INFORMAŢIA care este transmisă având ca suport semnalele radio sau de microunde. Aceste modulaţii ale undelor electromagnetice rezonează cu cele produse de corpul uman.

Frecvenţele „de lucru” ale oricărui organism viu pot fi detectate în condiţii de laborator cu o aparatură performantă de specialitate. Aceste frecvenţe au un nivel al semnalului foarte mic, abia detectabil, şi prin urmare, orice emisie venită din exterior perturbă foarte uşor şi duce la o funcţionare defectuoasă a întregului sistem biologic.

Aceste frecvenţe „străine” de corpul uman interferează cu cele proprii (biologice) şi stimulează suplimentar celulele vii cauzând o întreagă gamă de efecte patologice care culminează cu oboseală, anxietate şi cancer.

Situaţia existentă este deosebit de îngrijorătoare pentru că, dacă nu cumva locuieşti într-o zonă îndepărtată de „civilizaţie”, eşti expus la astfel de unde electromagnetice non-stop, indiferent dacă foloseşti sau nu un telefon mobil.

Numeroase studii au arătat legătura dintre expunerea la radiaţiile electromagnetice şi problemele de sănătate. Chiar şi aşa, este foarte posibil să nu-ţi dai seama că simptomele de care suferi sunt în legătură cu undele radio, pentru că astfel de simptome sunt adesea atribuite altor cauze.

În afară de cancer şi tumori pe creier, emisiile de unde radio pot provoca: boala Alzheimer, senilitate şi demenţă, boala Parkinson, autism, migrene, insomnie şi oboseală, slăbirea memoriei, lipsă de concentrare şi o proastă orientare spaţială.

Acum mă auzi? Adevărul pe care industria de telefonie mobilă nu vrea să-l ştii

Unul dintre experţii incontestabili în siguranţa telefoanelor mobile este Dr. George Carlo. Ceea ce am aflat mă face să spun că sistemul telefoniei mobile este cu mult mai periculos decât fumatul.

În anii 1990 dr. Carlo a primit o bursă de 28 de milioane de dolari de la industria de telefonie mobilă pentru a „închide gura” celor care afirmau că telefoanele mobile dăunează sănătăţii. Din păcate, ceea ce a descoperit nu era deloc ceea ce aşteptau să găsească cei care l-au plătit. Telefoanele mobile dăunează foarte mult sănătăţii.

A primit o oferta de 1 milion de dolari pe an ca să tacă, dar el a refuzat şi a pus bazele unui institut non-profit numit „Safe Wireless Initiative” pentru a informa oamenii asupra pericolului demonstrat. Vizitează http://www.safewireless.org pentru a te convinge.

Încercând să anunţe publicul în legătură cu efectele negative asupra sănătăţii cauzate de undele radio, dr. Carlo a participat la un interviu care s-a materializat în 20 de minute de înregistrare în care arată evidenţele fără niciun dubiu. Cu toate acestea, s-au difuzat numai patru secunde şi acestea scoase din context şi cenzurând complet probele.

Sfaturi pentru a limita distrugerea sănătăţii cauzată de undele radio

Fără ocolişuri, nu există nicio limită sigură dincolo de care undele radio devin periculoase, contrar a ceea ce se spune. Astfel încât nu le poţi evita 100 %.

Cu toate astea, poţi să faci ceva:
1. Limitează timpul petrecut la telefonul mobil sau la cel fără fir (de tip DECT);
2. Foloseşte telefonul mobil pe funcţia de difuzor, astfel încât îl vei putea ţine cât mai departe de cap;
3. Dispozitivele BlueTooth trebuie evitate cu orice preţ;
4. Limitează-ţi expunerea în vecinătatea dispozitivelor Wi-Fi. Localizează-le şi stai cât mai departe de ele;
5. Limitează convorbirile în interiorul clădirilor, pentru că telefonul dispune de un semnal mai slab şi este nevoit să crească puterea de emisie a microundelor;
6. Foloseşte telefonul doar atunci când e nevoie şi cu precădere în spaţii deschise;
7. Limitează folosirea telefonului de către copii şi adolescenţi, sau (şi mai bine), interzice-le folosirea telefonului mobil.

Aşadar, ce facem?

Viaţa pe această planetă a evoluat în milioane de ani, iar acum este ameninţată datorită inconştienţei „în masă”! Pe de-o parte avem lăcomia celor extrem de bogaţi şi puternici din industria telefoniei mobile. De cealaltă parte avem prostia, îngâmfarea şi egoismul la nivel de masă a celor care sunt atât de dependenţi de mica lor „armă de distrugere în masă” (telefonul mobil) încât refuză să se descotorosească de ea.

Fără să exagerez, împotriva întregii vieţi de pe această planetă se petrece o crimă inimaginabilă prin folosirea tehnologiei telefoniei mobile. Singura soluţie reală este să renunţăm la aceste jucării electromagnetice şi să cerem demolarea turnurilor de antene.

Însă depinde de nivelul de conştienţă al populaţiei dacă aceasta se va produce sau nu. Dacă dorim o viaţă mai bună, schimbarea trebuie să vină chiar de la tine, cititorule. Fiecare suntem responsabili de situaţia creată. Gândeşte-te dacă nimeni nu ar mai cumpăra telefoane mobile, dacă nimeni nu le-ar mai folosi, ce ar face companiile gen Orange sau Vodafone?

Tu trebuie să faci acest pas. Doar un iresponsabil se aşteaptă ca altcineva să vină şi să-i rezolve problemele. Chiar trebuie să scăpăm de aceste dispozitive ale morţii, până când se vor găsi soluţii mai sigure care nu ne afecteaza sănătatea, cum ar fi comunicaţiile pe fibră optică.

Aşa cum albinele şi păsările au început să dispară, nici noi nu mai avem mult până o luăm pe urma lor, dacă nu facem nimic.

Dacă tot îţi place să afli informaţii interesante de pe internet, foloseşte Google pentru a căuta articolul cu titlul „Are The Microwaves Killing the Insects, Frogs, and Birds? And Are We Next?” (traducere: Microundele chiar ucid albinele, broaştele şi păsările? Şi noi urmăm?)

Supliment

Câmpul electromagnetic de radiofrecvenţă 3G (UMTS, 1950 MHz) induce efecte genotoxice in vitro în fibroblastele umane, dar nu în limfocite (16 februarie 2008)

Sistemul universal de telecomunicaţii mobile (UMTS) a fost recent introdus ca standard în Europa cu numele comercial „3G”, fără niciun test sau cercetare asupra efectelor biologice şi genotoxice ale acestor emisii electromagnetice de înaltă frecvenţă. Dezamăgitor, pentru că standardul precedent GSM (aflat încă în funcţiune în multe ţări), are efecte genotoxice demonstrate.

Celule fibroblaste de provenienţă umană recoltate de la 3 donatori diferiţi au fost expuse la radiaţii tip UMTS (3G) de 1,95 GHz (în gama de microunde) la nivele aflate sub limita oficială de absorbţie SAR de 2 W/Kg. Ca metodologie, s-au măsurat efectele genotoxice prin testul micronucleului şi cel alcalin.

Câte cinci sute de celule din fiecare lamelă de observaţie au fost evaluate vizual la testul alcalin, iar câte o mie de celule au fost evaluate în testul micronucleului. Toate evaluările s-au desfăşurat fără lumină ambientală, în condiţii de laborator.

Rezultatele arată că expunerea celulelor umane la radiaţii UMTS a deteriorat starea acestora, atât în testul alcalin cât şi în testul micronucleului. La o valoare SAR de 0,05 W/kg primele semne genotoxice au apărut după 24 de ore. La o valoare SAR mai mare, de 0,1 W/Kg, aceste efecte au apărut după numai 8 ore!

Concluzia este evidentă: expunerea la radiaţiile de microunde generate în sistemul de telefonie mobilă 3G (UMTS) determină alterări genetice (genotoxicitate) în celulele fibroblaste umane.

Theparliament.com anunţă că nivelul de cancer european a atins cote epidemice, citându-l pe britanicul John Bowis. Deputatul englez afirmă că „un milion de cetăţeni europeni mor anual de cancer”. Acesta s-a pronunţat pentru alocarea de fonduri suplimentare în bugetele ţărilor UE pentru prevenirea cancerului, afirmând că „o treime din cancere pot fi prevenite, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii”.

Antonios Trakatellis, europarlamentar grec, a spus că „prevenirea şi diagnosticarea precoce a cancerului sunt elementele esenţiale în strategia de luptă cu această boală”.

Sursa

0 păreri la “Efectele nocive ale emisiilor GSM asupra organismului uman

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge