Băsescu o ţine mai departe cu vânzarea resurselor naturale

By | 9 noiembrie, 2012
Distribuie prietenilor!

În ultimul timp Traian Băsescu a devenit atât de neimportant şi de neinteresant încât nu prea m-a mai interesat să dau atenţie la tot ce face acesta sau ce se mai spune despre el.

Dar iată că ieri, preşedintele demis la referendum, a făcut o serie de declaraţii, în limba engleză, la întâlnirea cu delegaţia FMI, care au fost intens dezbătute în media. La început nu le-am dat atenţie, dar citind mai atent un citat din declaraţia respectivă, am realizat că Băsescu le cere indirect celor de la FMI să adopte un program prin care să oblige Guvernul să urgenteze vânzarea resurselor naturale ale României.

Trebuie să avem şi îmi doresc să avem un parteneriat, cu asistenţa dumneavoastră, pentru crearea unei strategii de creştere economică pe termen mediu. Trebuie să discutăm despre fondurile europene, dar există şi anumite investiţii care sunt blocate de demagogia politică, în acest moment avem multe resurse naturale de cupru, de aur, nu putem să acoperim deficitul la fondul de pensii până nu vom crea locuri de muncă care pot furniza fondurile pentru acoperirea acestui deficit. Nu putem să împăcăm demagogia politică cu interesul naţional în această situaţie. Poate aţi putea să analizaţi împreună cu specialiştii dumneavoastră aceste date şi să colaborăm pentru stabilirea unui program de creştere economică pe termen mediu.

Sursa: Cotidianul

Este clar că Băsescu are o obsesie cu această înstrăinare a resurselor naturale ale ţării şi perseverează aproape diabolic cu lobby-ul pe care îl face pentru companiile străine interesate de exploatarea acestor resurse. Au fost demonstraţii şi lupte de stradă, au căzut două guverne, preşedintele a fost suspendat şi demis, apoi pus înapoi cu forţa de străini şi totuşi el continuă să insiste cu această idee şi să o pună în atenţia publicului cu orice prilej.

3 păreri la “Băsescu o ţine mai departe cu vânzarea resurselor naturale

  1. haladytu

    Ponta ce face ca premier? Esti un basist convins desi nu vrei sa recunosti. Mi-a placut articolul despre „sociopati”, mai bine de atat nu te puteai autodefini. Asa-i ca esti disperat sa ai trafic pe blog, alde niste nenorociti de comentatori, unii disperati, altii frecatori de menta. Le dai ceva sa-ti scrie pe blog, obositule? Comentezi la ei pe blog ca sa-ti scrie si tie o propozitie? Jalnica si regretabila conditia ta de om cu pretentii de intelectual!

  2. iulian

    Daca te duci cu trotineta la interviuri in Romania, nu te angajeaza, decat la Google ca zice ca nai (greseala intentionata) masina mica. @haladytu – cruda a fost natura si genele cu tine, bre, ai BMW? beeep

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge