Impozit forfetar şi în agricultură

By | 19 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Pentru că agricultura e la pământ de mai bine de două decenii, ce s-au gândit nestematele de înţelepciune, aflate în fruntea ţării? Hai să mai băgăm un impozit!

Guvernul discută în aceste zile cu reprezentanţii FMI posibilitatea introducerii unui impozit forfetar în agricultură. Noul impozit îi vizează pe micii fermieri, persoane fizice.

Concret, impozitul, care ar urma să fie calculat în funcţie de suprafaţa de teren deţinută, li s-ar aplica celor 1,03 milioane de fermieri persoane fizice, care deţin în total 3,8 milioane de hectare de teren agricol.

Sursa: Gândul

Probabil această măreaţă idee a fost inspirată de măsura genială a perioadei Boc, când forfetarul a dus la închiderea a peste 400.000 de întreprinderi mici şi mijlocii. De data aceasta taxa este justificată prin aceea că ar compensa pierderile la buget, care ar rezulta după adoptarea TVA-ului redus la alimentele de baza, prin reducerea pe această cale a evaziunii fiscale. Cu alte cuvinte, ce luăm pe mere, dăm pe pere!

Totuşi nu îmi este clar cine sunt consideraţi “fermieri persoane fizice” şi pe ce bază! Pentru că nu cred că ar fi normal ca eu, în cazul în care am o casă la ţară şi cultiv roşii în curte, să fiu obligat plătesc forfetar la stat!

Oricum, să privim partea pozitivă a lucrurilor! Dacă în urma acestor măsuri înţelepte, mulţi fermieri se vor lăsa de agricultură şi se vor muta la oraş, vor putea cumpăra pâine turcească cu TVA redus! 😀

4 păreri la “Impozit forfetar şi în agricultură

  1. cineva

    Corelata cu liberalizarea cumpararii de terenuri de catre straini incepand de la anul, pe care piticul ala de la agricultura a zis ca nu vrea s-o amane, s-ar putea ca masura sa aiba un substrat mult mai sinistru decat simpla prostie.
    cineva´s last blog post ..Regionalizare

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Întîi trebuie să încurajăm oamenii să producă şi pe urmă putem să ne gândim şi la sistemul fiscal. Pentru că primii care trebuie să trăiască mai bine sunt cetăţenii, nu statul! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge