Ponta i-a dat sau i-a luat lui Băsescu la buget?

By | 22 ianuarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Propaganda băsistă îl înfiera zilele acestea pe Victor Ponta, acuzându-l că a crescut bugetul administraţiei prezidenţiale pe 2013. Nu m-a interesat acest subiect prea tare şi de aceea nici nu am căutat informaţii suplimentare despre el.

Se pare însă că actuala guvernare, deşi în mare parte a căzut la pace cu Băsescu şi îi cântă în strună, este supusă în continuare unei vaste campanii de denigrare şi atacuri propagandistice, cu scopul de a-o decredibiliza şi a-i eroda popularitatea.

Aseară Victor Ponta a fost invitat la emisiunea “Sinteza zilei” şi a dezminţit zvonurile conform cărora ar fi alocat pentru 2013 un buget mai mare pentru chiriaşul de la Cotroceni. Nu am urmărit emisiunea, dar am aflat acest lucru de pe Cotidianul:

Premierul Victor Ponta a lămurit luni seara la Antena 3 cum a fost repartizat bugetul pe 2013. În ceea ce priveşte Administraţia Prezidenţială, bugetul nu este mai mare, ci mai mic. „Confuzia de unde a apărut? Între bugetul care a fost aprobat – pentru Administraţia prezidenţială, STS, Parlament ş.a.m.d. – şi ceea ce s-a cheltuit – pentru că eu, anul trecut, având mai puţini bani, nu i-am lăsat să-şi cheltuie nici măcar banii pe care îi aveau în buget. Vă dau exemplul care a fost foarte discutat – şi am înţeles de ce – cu Administraţia prezidenţială. Administraţia prezidenţială a avut în 2012 buget aprobat 27 de milioane de lei noi, de RON, 27 de milioane. Acum, în anul 2013, va avea 26 de milioane, deci cu 1 milion mai puţin. Însă ei nu au cheltuit, anul trecut, decât 22 de milioane, pentru că nu am avut de unde să le dau bani… Aici, exact pentru ce se acordă bani în plus – pentru majorarea salariilor, ceea ce presupune reîntregirea la nivelul anului 2010 şi pentru personalul din aparatul propriu, cât pentru personalul din cadrul Muzeului Naţional Cotroceni.

Sursa: Cotidianul

Ca de obicei Victor Ponta este cam incoerent atunci când face declaraţii, dar totuşi a precizat clar că bugetul pe 2013 alocat lui Băsescu este cu 1 milion de lei mai mic decât cel din anul precedent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge