Românii sunt un popor gregar

By | 26 februarie, 2013
Distribuie prietenilor!

Am mai spus-o: ne aflăm într-o criză morală cumplită din care nu-mi dau seama când vom putea ieşi. Dincolo de asta, dacă dăm crezare celor care s-au ocupat de psihologia noastră -, suntem un popor gregar. Cum e ciobanul, sunt şi oile. Vă daţi seama ce pustiu de bine ne-au făcut guvernanţii lăsând cele două lucruri esenţiale pentru societate, educaţia şi sănătatea, pe ultimul plan. Medicii trăiesc între suferinţa de a nu face nimic şi frica de a face ceva, între a ajuta şi a se expune riscului de a-şi rata cariera, aşa cum s-a întâmplat nu de mult la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, unde profesorului Brădişteanu i s-a adus la cunoştinţă pe cine are voie să trateze şi pe cine nu. Mai demult, la întreruperile de sarcină asistau procurori şi miliţieni. În condiţiile de azi, pentru a asigura bunul mers al actului medical, miliţienii pot fi supliniţi de jandarmi. Din păcate, în România trăieşte cine are zile, şi toţi suntem la mila Celui de Sus. Multe sunt, însă, şi suferinţele culturii. Iar când vine vorba despre cultură, politicienii fac tot ce le stă în putinţă să o reformeze, adică să o minimalizeze. Evident, cu sprijinul unor intelectuali de frunte. De la un popor care nu este sănătos fizic, moral şi intelectual nu poţi avea mari aşteptări. Flămânzii nu au cum să apere democraţia şi libertatea. România este o ţară umilită şi trei sferturi dintre locuitorii ei sunt reduşi la condiţia de neom. Marile noastre probleme naţionale au devenit ce mâncăm azi, cum ne îmbrăcăm de azi pe azi, cum plătim dările.

Augustin Buzura

Sursa: Cotidianul

Asta e în special pentru cei care tot repetă că avem conducătorii pe care îi merităm. Nu-i aşa. Poporul e aşa cum e şi păstorul!

4 păreri la “Românii sunt un popor gregar

  1. hagi tudose

    Este adevarat ca am ajuns un popor de ultima speta dar asta s-a intimplat in urma unui sistem perfect de spalat creiere pe care autoritatile l-au inplantat in tara noastra.
    Sa va dau un exemplu personal de lupta anti-sistem cu mijloace democratice? Ei bine, am facut plangere penala unor functionari de rang superior din orasul meu care s-au repezit la furat banii publici de infrastructura. Urmarea: am avut parte de un atac cu mijloace psihotronice care in mod normal sunt detinute de agentiile straine de informatii.A trebuit sa plec din localitate o perioada si sa incetez reclamatiile la adresa functionarilor corupti pentru a ma proteja fizic.
    In mod normal,persoanele agresate psi cu aceste arme „tacute” ori se sinucid,ori contacteaza o boala grava si mor in scurt timp sau innebunesc pur si simplu si ajung la balamuc dupa ce in prealabil au cedat proprietatea fara sa stie pentru ca intre timp au fost transformati in niste zombie,niste legume care doar maninca si dorm.
    Acestea sunt drame individuale pe care autoritatile le ascund cu desavirsire.Printre persoanele agresate in acest mod se afla si multi protestatari ai regimului asa ca urmeaza intrebarea retorica…de unde se va infiripa o miscare impotriva abuzurilor puterii?

  2. Dan Tănăsescu Post author

    Nu cred că suntem un popor de ultima speţă, dar sunt sigur că avem o clasă politică conducătoare de ultimă speţă.

  3. Centurion

    Păi şi nu-i aşa? N-avem oare conducătorii pe care-i merităm, mă rog pe care-i merită majoritatea, doar e democraţie…, un fel de „dictatură” a gloatei.
    Şi DA, lipsa de cultură, probabil sărăcia ne-au adus în halul în care suntem şi din păcate persistăm în metehnele naţiei, fapt ce nu prea conferă speranţă pentru alt viitor… „Lăsaţi orice speranţă voi care v-aţi născut aici”, asta ca să aduc modificările de rigoare unui celebru citat… Haz de necaz…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

CommentLuv badge